weby pro nejsevernější čechy

Fsf 09, jaký to bylo?

Pro pořádek: tohle je slovo jednoho z pořadatelů.Abych měl trochu odstup, odjel jsem na psaní ze Šenova do Rumburka. Jasně že Praha, nebo New York by byl lepší. Třeba příště. Nápad na festiválek přišel zjara a tak představa severských filmů na severu byla lákavá. Podle toho byl navržen i termín; na konci listopadu by mohlo být hnusně a hezky by to korespondovalo s náladou filmů! A počasí … zklamalo absolutně. Sluníčko a teplo. Co to má znamenat?
Takže dramaturgie nebyla nijak komplikovaná ani rafinovaná. Filmy z jednoho konce Evropy, ne veselé, ale určitě ne bez humoru. Tenhle výběr měl za následek, že depresi prožíval nejvíc ředitel festivalu (já) když na odpolední představení filmu Světlo v temnotách nešel dlouho nikdo, aby nakonec dorazil jeden divák.
Filmy tak neplánovaně nerozplakali jenom diváky, ale i paní pokladní.
Na dalších projekcích to mohlo být lepší, ale i tak byl nárůst v tisících procent. (Nenápadný půvab statistiky).
Pro další ročníky zbývají na výběr festivalových filmů tři světové strany (a jestli máte nějaký nápad, neostýchejte se vyjádřit v diskusi pod článkem).
Nefilmovou součástí festiválku byl závěrečný koncert v šenovském Clubu. Funky partička Super Hero Killers názorně předvedla, že existuje i jiná hudba, než ta kterou nás krmí rádia a televize. Čtyři hodiny rozpustilé muziky bavila narvanou hospodu, na tanečním parketu se nedostávalo místa mně se pomalu nedostávalo sil.
Kdybchom festival dělali zítra, jistě bychom ho udělali líp, snad nám elán vydrží i na příští rok.
Nic by ale nešlo bez partnerů (město Velký Šenov, restaurace Club), sponzorů (Gambrinus, Fernet, Berentzen, Kofola, prostě Q, PC-IT + Roza, 2H, Mercedes, Nemiroff OFF).
Specialní dík potom Longfieldovi, Lopákovi a kamárádům kamarádů a jejich kamarádů.
A potom pochopitelně i vám, kteří jste dorazili. Díkes.

 

dalších pár fotek tu