weby pro nejsevernější čechy

Sloučený open memoriál H.Bálka a M.Kotraby v sálové kopané ve Vilémově vyhrál podruhé za sebou domácí – SC Stap Vilémov !!!

Za účasti 20 kvalitních mužstev byl v sobotu 26.12.2009 odehrán sloučený a vždy velmi populární turnaj v sálové kopané ve vilémovské hale. Že je to turnaj nevyzpytatelný, ve kterém lze jen těžko tipovat vítěze, se v letošním klání opět potvrdilo, když velcí favorité turnaje – Hapták a JKP Trans se neprobojovali ze skupin ani do Play off. O ambicích domácího celku se vědělo, ale že by se do nejsilnější čtyřky probojovala Miminka či Pekelníci, to netipoval žádný z přítomných odborníků. Turnaje se zúčastnili i mnozí známí profesionální fotbalisté – jako např. Stožický, Geňo, Kotiš, Hubený či Vaniak. Ale byla zde vidět i další známá esa jako např. – Šmalcl, Kopřiva, Winzig, Kurel, T.Jägr, Roubíček, Nagy, Kirchner, Čurgali, Lehrl, Janda, apod. Hrálo se v 5 skupinách po čtyřech mužstvech, z každé skupiny postoupila do Play off první tři mužstva a k nim ještě i nejlepší tým z posledního 4. místa. Dalším překvapením bylo vyřazení mužstev – Bílé Vdovy, Hezounů a Sampdorie hned v osmifinále a dále pak Komárů, PZP a Desperádos ve čtvrtfinále. Finále pak bylo jasnou záležitostí obhájce trofeje domácího SC Stap Vilémov „A“, kteří porazili Bohemia Beton 2:0. Vítězný tým hrál v sestavě – Štrombach – Provazník, Vichterey R. Hejl, Vichterey M. a Kozák. Celý turnajový maratón měl 46 utkání, které odřídila čtveřice profesionálních rozhodčích – Bucký, Bouma, Červený a Koros. V ý s l e d k y o d P l a y o f f : 

Osmifinále: SC Stap Vilémov – Sampdoria Ústí n.L. 3:0, Desperádos Proboštov – Hezouni Děčín 3:0, Miminka Šluknov – Tragédie Varnsdorf 2:0, Superstars – Kone Ústí n.L. 1:0, Komáři Filipov – Red Bull V.Šenov 4:0, Pekelníci Dobruška – FC Rumíci Ústí n.L. 1:0, Bohemia Beton Rumburk – Bílá Vdova 1:1 (2:1 na PK), PZP Lipová – Vykopáfky Děčín 2:1

Čtvrtfinále: SC Stap Vilémov – Desperádo Proboštov 0:0 (5:4 na PK), Miminka Šluknov – Superstars Šluknov 0:0 (2:0 na PK), Pekelníci Dobruška – Komáři Filipov 2:2 (1:0 na PK), Bohemia Beton Rumburk – PZP Lipová 1:1 (4:3 na PK)

Semifinále: SC Stap Vilémov – Miminka Šluknov 1:1 (3:1 na PK), Bohemia Beton Rumburk – Pekelníci Dobruška 1:1 (3:2 na PK)

O 3.místo: Pekelníci Dobruška – Miminka Šluknov 1:0

Finále: SC Stap Vilémov – Bohemia Beton Rumburk 2:0

Vyhodnocení nejlepších jednotlivců a kolektivů:

Nejlepší hráč : Doubek Roman – Pekelníci Dobruška

Nejlepší brankář : Švitorka Martin – Bohemia Beton Rumburk

Nejlepší střelec: Vichterey Milan – 10 branek – SC Stap Vilémov „A“

Nejlepší rozhodčí: Miroslav Bouma – Lipová

Nejstarší hráč: Gall Aleš – 52 let – SC Stap Vilémov „B“

Cena Fair Play: Pekelníci Dobruška

Nejlepší domácí celek: SC Stap Vilémov – 1.místo

Nejlepší čtyři mužstva obdržela pěkné poháry a dárkové koše. Vítěz k tomu ještě tradiční živé sele o váze 25 kg a putovní pohár. Nejlepší jednotlivci pak další hodnotné ceny, které předávala Hanka Bálková – sestra zesnulého Honzy Bálka společně se starostou obce Hynkem Raichartem, funkcionáři Sálovka Clubu Stap Vilémov a SK Stap Tratec Vilémov. Turnaj se těšil i velkému zájmu diváků, kterých se po celý den sešlo více než 250. Zpestřením pro všechny účastníky této akce bylo jistě i shlédnutí kronik z historie všech dosavadních turnajů, stejně jako rozsáhlá fotogalerie na stěnách haly ze sportovního dění ve Vilémově. Byl to dle názoru zúčastněných hráčů i přítomných odborníků, opět jeden z nejhodnotnějších turnajů, který kdy byl ve Vilémově i v širokém okolí uspořádán.

Všichni účastníci obdivovali výbornou organizaci celé akce. Pořadatelé nezapomněli v průběhu turnaje navštívit i oba hroby zesnulých kamarádů a uctít jejich památku položením pěkné kytice.

(fotky Tomáš Fúsek)