weby pro nejsevernější čechy

Úspěch Fotbalové akademie Šluknovského výběžku

V první den uplynulého víkendu pořádal FC Slovan Liberec v Harcově velký halový turnaj, na který byla pozvaná i FAŠV. Zúčastnilo se jej deset družstev, která hrála o postup do dalších bojů ve dvou skupinách. Na akci byli nominováni hráči z varnsdorfského i rumburského centra FAŠV (Fotbalová akademie Šluknovského výběžku). Z varnsdorfského to byli Nagy Roman, Mann Ondřej, Kabeláč Filip, Ficzu Pavel, Štefan Miloš a Blahník Vlastimil, z rumburského Pilz Ruda, Rein Matěj, Hoke Jan, Farkaš Tonda a Hladík Tomáš. Velici dobře se představili oba brankaři Hladík Tomáš a Blahník Vlastimil.
Výsledky ve skupině B: FAŠV – Slovan Liberec B 1:0 (Štefan), – VTJ Liberec 1:1 (Štefan), – Slávia Praha 0:4, – Hradec Králové 1:0 (Štefan).
Pořadí skupiny B: 1. Slavia 12 bodů, 2. FAŠV 7, 3. Hr.Králové., 4. VTJ Liberec, 5. Liberec B.
Pořadí skupiny A: 1. Braník 9 bodů, 2. Jablonec 8, 3. Liberec A, 4. Bohemians, 5. Zličín.
Zápas o 3. místo : FAŠV – Jablonec 0:0 na pokutové kopy 3:2 (Štefan, Ficzu, Mann).
Rovněž o vítězi turnaje rozhodovala úspěšnost penalt.

Konečné pořadí: 1. ABC Braník, 2. Slávia Praha, 3. FAŠV, 4. FK Baumit Jablonec, 5. FC Slovan Liberec A, 6. FC Hradec Králové, 7. Bolemians Praha, 8. VTJ Liberec, 9. FC Slovan Liberec B, 10. FC Zličín.

Na turnaji tým vedli trenéři Z. Kramer a M. Machan. Zdeněk Kramer uvedl, že tým zahrál celkově dobře, vyzvedl oba brankaře a dále sdělil, že v utkání o 3. místo sklízeli jejich svěřenci často potlesk publika, které jim proti jabloneckým fandilo.