weby pro nejsevernější čechy

kudy kam (týden deset, 2010)

Dneska to bude trochu o zvířátkách.
Děčínská zoologická zahrada vyhlásila na pondělí (8/3) slevu na vstupné pro ženy; je to dárek k Mezinárodnímu dni žen, který z našeho kalendáře poněkud vypadl. Hodí se to ovšem i všem chlapcům, kteří chodí nebo žijí s nějakou Gabrielou, která v kalendáři MDŽ nahradila. Za těch deset korun: to je zadarmo.

V úterý 9/3 proběhnou dvě vernisáže obrázků. Nejprve v Haimatmuseu v Sebnitz vernisáž pohlednic mapujících vývoj Velkého Šenova (15.00) odpoledne potom ve šluknovském Klubu bude otevřena výstava dvou set fotografií Gerda Ritschela na kterých uvidíte pozoruhodnosti výběžanské přírody, hmyz, houby … etc. (Na fotografii je oční motýl drvopleň hrušňový neboli Zeuzera pyrina)
Ve Šluknově se otvírá v 17.30.
Na začínající hudební středy (vždy jednou za čtrnáct dní) zve do rumburského klubu Metro Nasťa. Tuto středu (10/3) zahájí DJ Scythe a beatboxer Fudy. Za čtrnáct dní se bude hrát z vinylů.
V pátek hrajou ve Velkém Šenově Hřebejkův film Kawasakiho růže (18.30), zahrála si v tom filmu Doubice i její starosta Martin Schultz, takže má pro našince jistou dávku zajímavosti i tak.
Dernieru pohádky Sólo pro čerta můžete vidět 13/3 v rumburském kulturáku od deseti dopoledne.
V sobotu otevře výstavu sportovně fotbalových fotografií běžec a fotograf Tomáš Fúsek. Vernisáž je naplánovana na 17.00 v Clubu.
V neděli nabízí cenrum setávání v Dolní poustevně koncert dvouhlasý koncert. Gotickou a barokní hudbu zahraje děčínská skupina Soli deo a německé trio Giocoso zahraje skladby z repertoaru skladatelů od Händela po Mozarta. Všiměte si na fotografii, že skupina Soli deo je prostovlasá, přestože tento název znamená „kulatou čepičku vyšších katolických hodnostářů„.
Nějaké další nápady? Klidně přidejte do komentářů.