weby pro nejsevernější čechy

Jakub Vágner ukázal ryby, které svět neviděl

V rámci svého desetidenního pobytu v Čechách navštívil rybář a propagátor myšlenky „chyť a pusť“ Velký Šenov, kde v naprosto nabitém kině nadšeným divákům přednášel o lovu gigantických ryb, zejména v Amazonii. Rybáři normálně přehánějí, ale na ryby tak veliké, jako chytá tenhle mládenec nemá nikdo dostatečně dlouhé ruce.

Dříve specialista zejména na lov sumců věnuje se nyní mapování výskytu největších sladkovodních ryb, takže má na kontě například úlovek 130 kg těžkoé arapaimy gigas o délce 2,49, nebo největšího sumce světa – Brachyplatystoma filamentosum o hmotnosti 190 kg.
Téměř tříhodinovou přednášku ukončila diskuse s diváky, ve které prozradil mimo jiné, že první rybářské zkušenosti získával od romského pytláka v Průhonickém parku, že návazce váže tak, že je prostě tak nějak zašmodrchá, že nejlepší rybářská výbava je ta, která nejvíc vydrží a že si stejně nejlépe zachytá na českých rybářských revírech.

V Čechách ho nyní čeká ještě křest knihy Můj přítel sumec na které pracoval třinác let. Poté odlétá zpět do Amazonie, kde bude pracovat na šestidílné sérii dokumenu o rybách pro prestižní firmu National geographic.

více na stránkách jakubvagner.cz