weby pro nejsevernější čechy

kudy kam, týden 12, 2010

Špatná zpráva hned na úvod, Yellow sisters v Rumburku v pátek nezahrajou. Smolil jsem tu pozvánku na koncert když mi přišla esemeska od jedné ze sester, že pan ředitel koncert zrušil pro neuspokojivý prodej lístků v předprodeji.Přesto, že mu oznámila, že je pozvaných mnoho lidí z Kytlic, Nového Boru, České Lípy a blízkého okolí, svoje rozhodnutí nezměnil a neuvažoval ani o jiném termínu.Namíchnutej, že neuvidím koncert, na který jsem se těšil dumám tu, kde je jádro pudla a problém.Špatná propagace, nečitelná dramaturgie domku kultury, stovka vstupného, podcenění těch kteří příjdou a do předprodeje prostě nepůjdou a nebo klasická situace, kdy to co nehraje v rádiu prostě neznáme a máme za to, že to neexistuje?Hm.  V úterý (23/3 v 18.00) se bude slavnostně otevírat aula rumburského gymnázia. Vystoupí Jaroslav Svěcený a představí Slavné housle čtyř staletí“. To bude zajisté zležitost extra kvalitní. Ale ta aula ve mě jistě vyvolá vzpomínky na koncerty, pro které mě maminka narvala do tesilek, bílé košilky a fidží. Bože fiží!
Ve středu (24/3 odpoledne) zahraje z asfaltových desek DJ Pahýlek a večer (19,00) bude Na Kpečku v Rumburku besedovat Jirka Čunát s příchozími. Jiří byl mužem mnoha povolání, poslední roky byl mimo jiné ředitelem Biskupského gymnázia ve Varnsdorfu, autorem knih a katolickým jáhnem. Myslím že v opačém pořadí.
Peníze jsou vždycky zajímavé téma. Ve čtvrtek (25/3 od 18.00) tedy vzhůru do varnsdorfského muzea na přednášku MILNÍKY ČESKÉHO MINCOVNICTVÍ předního českého odborníka-numismatika dr. Zdeňka Petráně.
V pátek (26/3 od 19.00) otevře se šluknovský zámek pro Pátý zámecký večer. Slibuje netradiční zábavnou noční prohlídku a koncert Arzenal bandu. Bude jazz a swing. V Dolní poustevně hrajé dost šílený opus Twilight sága: Nový měsíc od půl osmé. Tahle sága to je skutečně masakr. :)
A v sobotu (27/3 večer) otevírat studánky! S Klubem českých turistů (po jednadvacáté!). Jde o studánky, konkrétně prameny Křinice. Vychází se v deset hodin dopoledne z krásnolipského náměstí. Studánky odemyká hajný Brůna, což se mi na tom líbí nejvíc, ačkoliv jsem ho nikdy neviděl, ale dovedu si ho živě představit. (Vlastně se mi vybavuje jiný Brůna! Třicet případů majora Zemana: toho večera byl otec poněkud neklidný, díl nikoli studánky, ale Studna. Ach, Freud by měl radost.)  

A potom už je to jenom kousek do Doubice. Fabrika obnovuje klubový provoz. Zahraje Mandava (bigboš) a SMS (starosti místního starosty). Prostě randál, okomentoval tenhle koncertík Petr Čapek na FB.

Nabídka sportovních akcí ve Varnsdorfu tady.

Po uzávěrce přišla informace, že ve Vilémově sehrají první domácí zápas letošní sezony:

Sobota 27. březen 2010 : SK Stap Tratec – FK Český Brod (hosté jsou kandidáty na postup do ČFL a přijedou se všemi exligovými posilami !!!) POZOR: výkop je již v 15,00 hodin ! Aktualizace aktualizace: Dnešní zápas s Český Brodem je odvolán. Je to strašně podmáčené, u druhá půlka jedna kaluž a nebyl by to tudíž ani fotbal. O oraništi nemluvě. Náhradní termín bude dohodnut na středu 14. nebo 21. dubna. Moc nás to mrzí, celý týden jsme se snažili a teď tohle. Bohužel takový je život !!!