weby pro nejsevernější čechy

Mojžíř-SK Plaston Šluknov 1:3

První jarní kolo zajížděl Plaston na horkou půdu Mojžíře, kde jsou domácí velmi silní. Na utkání přišla velmi pěkná divácká kulisa, která bývá v této soutěži jinde již jen ve Šluknově.
Zápas začal zostra a brzo létaly na obou stranách i žluté karty. Nasazení na obou stranách bylo ale hlavně ku prospěchu hry. Stále bylo na co koukat.

První gól přišel po pěkném pasu Jägra ve 20. minutě, když z první přehodil hlavou špatně vyběhnuvšího brankáře Svoboda 0-1. První poločas byly na obou stranách ještě dvě nevyužité obrovské příležitosti. Ty Šluknovské obě promarnil Hajduk, kterého vychytal zblízka brankář Mojžíře. Domácí nejvíce hrozili po standardních situacích, když i každý aut na útočné polovině byl jako roh na tomto užším hřišti. Tu největší odvrátil na brankové čáře nejchoulostivější částí těla Lehrl. 
Druhý poločas začali domácí velkým náporem, který korunovali vyrovnáním v 60.minutě. Z přímého kopu přízemní střelou okolo zdi vyrovnal Vitásek 1-1. Euforii domácích ovšem uhasil již po pěti minutách Hajduk, když po pěkné přihrávce Lehrla zakončil přesně na levou tyč, od které se míč odrazil do branky 1-2. Domácí se snažili o vyrovnání. Vytvořili si trvalý tlak, který pokračoval i po vyloučení Sikory. Pojistku zařídil Dobeš hlavou mezi nohy brankáře po nadýchaném centru s levé strany střídajícího Horáka 1-3. 
Tyto body jsou hodně cenné, protože Mojžíř bude doma jen nerad ztrácet další body. V dalším utkání přijede do Šluknova první Krupka, tak hráči doufají ve velkou diváckou podporu.  

Ohlasy po utkání:

Zeptáme se nových posil týmu. Jaké jsou vaše ambice do této sezóny?

Lehrl Jan-Ambice? V tomto věku už asi žádné J. Budu rád, když pomůžu svojí hrou Šluknovu k předním příčkám v tabulce. V dnešním zápasu se to snad podařilo naplnit jak z mojí strany, tak ze strany spoluhráčů.

Jägr Jiří-Moje ambice jsou pravidelně nastupovat a pomoci Šluknovu k co nejlepšímu umístění v soutěži na konci sezóny. Dnešní zápas byl nejlepším možným začátkem.

Hodnocení trenéra:Lom Milan- Naprostá spokojenost, velmi důležité body. Mužstvo splnilo vše, co jsme si předem řekli a poctivě odmakali zápas.

Sestava Šluknova:

Bednář Tomáš
Svačina Václav
Holešovský Antonín Novotný Petr Jägr Jiří
Dobeš Jakub Kirchner Zdeněk Lehrl Jan Zbončák J.

Svoboda Pavel Hajduk Jaroslav

Střídali: Horák Pavel, Zbončák D.
další info ze šluknovského fotbalu tady