weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam (týden 15, 2010)

Tenhle týden tu mám dvě docela bizarní akce, ale nejdřív si přihřeju vlastní polívčičku. V sobotu jsme otevřeli s Jendou Schnederem výstavu hrobaříci světa v šenovském Clubu. Třicet velkoformátových fotek brouků na které se Honza specializuje plus fotky z cest po světě, mezi kterými je vyfocen i autor výstavy u největšího hovna na světě. Fakt se mi to líbí, tak hupky dupky do Šenova. Pivo mají taky dobrý a v pondělí výbornou dršťkovou! Výstava potrvá do patnáctého května, kdy by měl dorazit kolega |Fefík a vystavit své kresby. V úterý (13/4) dávají ve Šluknově komedii JIrky Vejdělka Ženy v pokušení. Zajímavé je, že pan Vejdělek je šluknovský rodák a taky (pro mě jistě), že kdysi kreslil vtípky do Dikobrazu, ale ani za prase nemůžu na netu žádnou najít. Promítá se od půl sedmé.

Ten samý večer v na Střelnici v Rumburku vastoupí Simona Stašová ve hře Neila Simona Drobečky z perníku. Herečka oceněná za tuhle roli Thálií za rok 2006 je prý strhující. Začátek v 19.00.

16/4 dávají v šenovském „kulturním centru“, což je vlstně kino Doktora od jezera hrochů. Diváků má pár týdnů neuvěřitelně a já upřimně doufám že tenhle opus neuvidím nikdy. Jestli jste jiného názoru, začíná se v 18.30.

Doktor od jezera hrochů ale není ani zdaleka taková pecka, jaká příjde v sobotu ve šluknovském kině. Pamětnice vypráví příběh „asi dvaceti důchodců ve věku okolo 80 let kteří se mají sejít na třídním srazu svého gymnázia – po šedesáti letech! Pro zajímavost jedna recenze. Začíná se rovněž v půl sedmé.

 

AKTUALIZACE MEJLEM

Zdravíme,
a zveme všechny příznivce nejen folkové hudby na jedinečný koncert Vladimíra Merty a Jany Lewitové. Vystoupení se uskuteční v Kulturním domě Rozkrok v sobotu 17. dubna od 20.00 hodin. Vstupné je 70,- Kč.

A na závěr v Rumburku v neděli (18/4) po poledni vsoupí Eva a Vašek. Já nějak pořád nemohu uvěřit, že existují, že nejsou jenom nějak virtuelní, tak se tam snad i vypravím. Hrají od 14.00.