weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-Soběchleby 4:1

Svou jarní neporazitelnost chtěl Šluknov potvrdit i doma proti poslednímu týmu tabulky. Za pěkného počasí dorazila pěkná návštěva 160 diváků, kteří po utkání odcházeli spokojeni s vítězstvím i počtem vstřelených branek.
Domácímu Plastonu se podařilo rozhodnout již v prvních 25 minutách, když po velkém tlaku padaly i branky. První padla již ve 4. minutě po rohovém kopu, když se odražený míč dostal k Horákovi, který přízemní střelou prostřelil obrannou hradbu 1-0. Druhý gól ve 12. minutě byl jako přes kopírák. Tentokrát se ke střele po odraženém míči dostal Lehrl.

První střelu ještě obrana odrazila, ale dorážku tečoval Zbončák D. 2-0. Třetí gól padl po přímém kopu, když míč krásně přes zeď zatočil Dobeš 3-0. Mimo vstřelených branek bylo ještě několik dalších slibných šancí, jejichž neproměnění za tohoto stavu tolik nemrzelo. Největší smolař byl Hajduk, který několikrát v dobré pozici neuspěl.

Druhý poločas tempo již upadlo, hra nebyla tak pohledná, přesto Šluknov kontroloval situaci. Gólu se nakonec dočkal i Hajduk, když proměnil penaltu, která byla za faul na něj nařízena 4-0. Čestného úspěchu se dočkal i soupeř, když po centru zblízka hlavičkoval Hisem 4-1.  
Začátek jarní sezóny se Šluknovu velmi podařil, když ve čtyřech utkáních získal osm bodů za dvě vítězství a dvě remízy. Již stačí jen několik bodů k jistotě záchrany, které jsme se trochu obávali. Mužstvo táhne za jeden provaz a to se projevuje na bodech i herním projevu.

Sestava Šluknova:

Bednář Tomáš
Svačina Václav
Horák Pavel Dobeš Jakub Jägr Jiří
Hlávka Lukáš Kirchner Zdeněk Lehrl Jan Zbončák D.

Svoboda Pavel Hajduk Jaroslav

Střídali: Beneš Jiří, Jarábek Martin, Baulovič Josef