weby pro nejsevernější čechy

Turistická sezóna v Českém Švýcarsku začíná

Krásná Lípa – O víkendu 24. a 25. dubna bude slavnostně Zahájena turistická sezóna 2010 v Českém Švýcarsku. V duchu pobídky „Vydejte se s námi za zážitky,“ budou některá významná turistická místa otevřena pro všechny návštěvníky za zvýhodněné vstupné, místy bude pro návštěvníky připraven speciální zajímavý program. Za vstupné 1+1 = jedna vstupenka pro dvě osoby, nebo úplně zdarma, bude možné navštívit například Dům českého Švýcarska v Krásné Lípě, Zámek Děčín, Loretu Rumburk, Pravčickou bránu ve Hřensku, rozhlednu na Jedlové, na Dymníku na Vlčí hoře či kostelní vyhlídkovou věž sv.Jakuba v České Kamenici. Výhodné vstupné budou mít i návštěvníci Zoologické zahrady v Děčíně či výletní lodi Poseidon z Děčína do Hřenska. Ačkoli turisté už dávno vyrazili na své letošní cesty, oficiální otevření sezony připravili v Krásné Lípě na čtyřiadvacátého dubna. Začíná se už v 9.00 a k vidění bude například prohlídka expozice v domě Českého Švýcarska s průvodcem.

Slavnostně bude také odhalena práce sochařů jedinečné pískové sochy s názvem „České Švýcarsko– krajina zrozená z písku a moře“(dílo nizozemské pískové sochařské akademie). Návštěvníkům představí jedinečné pískové sochy vytvořené nizozemskými umělci, například podmořský Plesiosaurus z druhohorního moře či do detailu vypracované miniatury nejtypičtějších turistických prvků z regionu-podstávkový dům, loď na Labi či skalní most Bastei. Sochy vytvořené z písku je však na krásnolipském náměstí už k vidění takřka tři týdny a vzbuzuje zaslouženou pozornost.

Speciálně upravený písek prodlužuje jejich životnost, takže by měly vydržet až do podzimu. Každopádně může inspirovat děti, které si ještě chodí hrát na pískoviště.

Celý bohatý program naleznete na stránkách http://www.ceskesvycarsko.cz/otevreni-sezony/