weby pro nejsevernější čechy

Ve šlágru kola Slovan nezaváhal

Vložené 33. kolo České fotbalové ligy svedlo do souboje druhý a třetí tým tabulky, které dělil pouhý tříbodový rozdíl. Dala se očekávat slušnější návštěva, ale rozmary počasí a velká zima zřejmě toto očekávání zadusily. Hodinu a půl před zápasem přišel vydatnější déšť spolu se sněhem a silnými poryvy větru. Samotný duel se pak již ve většině odehrál za svitu slunečních paprsků.
Trenér Busta udělal v sestavě proti vítěznému zápasu s béčkem Plzně jedinou změnu, místo Hozdy nastoupil na kraji obrany Čapek. Domácí v úvodu utkání zahrávali dva rohy a jeden nepřímý kop, zatímco hosté měli příležitost ohrozit branku Macháčka až po čtvrthodině hry z přímého kopu. Ve 20. minutě měl Slovan další výhodu rohového kopu, po němž se naskytly střelecké příležitostí Jordákovi a Procházkovi. Tečovaný míč však přinesl další nevyužitý roh. Ve 33. ztratil míč Kotiš, střídající Jeník dobře centroval před bránu, kde si míč naštěstí pohlídal domácí gólman. Na druhé straně neúspěšně zkoušeli střelami z dálky pozornost brankaře Straky Hyka s Vavrouškem a strážce branky Ovčár pak ještě musel ve vzduchu zasahovat před dotírajícím Procházkou. V závěru půle viděl žlutou Kovařík a nic podstatného se již neudálo a druhý tým tabulky si vážnější gólovou situaci nevypracoval.
Do druhé části vstoupili hosté odvážněji a chvílemi se usazovali před bránou Slovanu. V dobré pozici však pálil varnsdorfský Procházka z úhlu nad a u soupeře jej napodobil Bayer. Gólově udeřilo v 62. minutě. Chod se prodral z levé strany do šestnáctky, dal míč do skrumáže před brankou a odtud se odrazil před vápno. Tam si naběhl nepokrytý Kotiš a umístěnou polovysokou střelou k tyči z dvaceti metrů otevřel skore na 1:0. Brzy mohl srovnat Bayer, který z otočky pálil těsně nad. Vedení potvrdil Slovan v 70., kdy se s balonem ocitl zcela sám před brankařem Strakou Chod a povedeným „dloubákem“ jej překonal na 2:0. Když v 81. přišel zbytečný faul pod tribunou a v půli hřiště na Jordáka od kapitána hostí Ondráka, který hned viděl ČK, zdalo se, že závěr utkání bude pro domácí tým už pohodový. Nestalo se. V 86. přišel ze strany hostů zprava centr k zadní tyči, tam jej hlavičkou poslal na druhou stranu jeden z hráčů hostí a M.Müller jej rovněž hlavou dostal do sítě na 2:1. Zklidnit domácí tým a diváky mohl Vlasta Chod. Unikl po levé straně svému strážci a bombou trefil jen boční síť branky. Hosté se vehementně snažili o vyrovnání, ale hráčům Slovanu se dařilo míč dostávat od své brány a vážnější problémy již nepřipustili. Připsali si tak důležitou výhru a bodově se dotáhli na poraženého soupeře, který potvrdil své kvality.
Nejlepší hráči domácích podle jedenáctky přiznivců těsně po zápase: Jordák, Kotiš, Stehlík, Chod.

VARNSDORF – OVČÁRY 2 : 1

Branky: 62. Kotiš, 70. Chod – 86. M. Müller. Rohy 7:2. Postavení mimo hru 2:0. ŽK Kovařík. ČK Ondrák. 200 diváků. Poločas 0: 0. Rozhodčí Průcha.
VARNSDORF: Macháček – J. Hyka, Vavroušek, Stehlík, Čapek (65. Hozda) – Kabele, Chod, Kotiš, Jakobovský, Jordák (87. Křemen) – Procházka (75. Čemba). Trenér Zbyněk Busta.
OVČÁRY: Straka – Štefan (64. Krejcar), Ondrák, Chalupa, Viskup – Matějček (29. Jeník), Bayer, Kovařík, Martínek – P. Hyka (70. Dido), M.Müller. Trenér Pavel Janeček.