weby pro nejsevernější čechy

Je zle, kampaň je až na severu

Měl jsem štěstí, přijel jsem do Rumburka a na náměstí měli předvolební míting sociální demokrati.Růžové oranžové stany, zvědavci (voliči), policisté. Městští i státní. Nepovedlo se mi zjistit kdo a jak je nasazuje, policejní mluvčí z Děčína také nevěděl a znovu jsem mu nevolal. Míting zahájil muzikálový zpěvák Martin Pošta (teď jsem si ho vygoogloval) rozjel to na poloviční plejbek a tak jsem se procházel po náměstí, nakoukl ke stánku, kde točili pivo za dvě koruny a udělalo se mi nevolno. Tohle se přeci nedělá! Nekalá konkurence, dumpingové ceny. Hnus. Šel jsem tedy do pivnice v Lužanu, dal si pivo za plnou cenu a spokojený s tím, že jsem podpořil místní podnikatele přidal pro jistotu ještě ferneta a vrátil se na námko. Široký moderátor František Xaver Veselý (znovu zlatej google) vítal na podiu Jiřího Chorche Paroubka. Sebekriticky přiznávám, že naživo vypadá tak nějak víc lidsky než v bedně, na fotkách ale znovu připomíná toho člověka z televize. Nebudu rozebírat co řekl, jenom snad že všechno bude. Při jeho vystoupení nastal menší zádrhel, protože jeden z občanů (řekl bych těch obyčejných) vznášel dotazy a byl (korektně?) vyveden. Se slzou v oku vzpomenul jsem na Standu Berkyho. Taky jsem se chtěl na něco zeptat, ale pro dotazy nebyl prostor … a chtěl jsem to nějak dofotit, tekže jsem byl zticha.

Potom nastoupila hvězda hokejová, Jiří Šlégr, mistr Benda a hejtmanka Vaňhová. Trošku se bili v prsa, říkali ble ble ble, necituju úplně přesně, ale něco v tom smyslu.

Blížil se déšť pozoroval jsem oblohujestli nevydá nějaký specielní vzkaz, ale jenom tak poprchávalo.

Potom nastoupil Jaroslav Foldyna, který se snad jako jediný z přítomných socanů orientuje v místní situaci, který byl ale při miunulých volbách do krajského zastupitelstva vlastní stranou zaříznut a jehož další setrvání mezi těmito šibaly zcela nechápu.

No. A potom se zvadl vítr, dostal jsem hlad, odmítl volební klobásu (za korunu?) a šel dát vydělat dalším živnostníkům, tentokrát vietnamským.

Netuším, jestli se mi letos podaří vidět ještě nějakou podobnou akcičku, ale vzhledem k množství volebních termínů to nemůžu vyloučit. To teda bude masakr.

md