weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam (týden 16, 2010)

Jak jsem psal minule, měl admin svátek a dostal báječnou knihu,konkrétně monografii Kája Saudek. Proto prohlíží a čte a zase zpátky, protože Kája Saudek byl génius, což mi úplně nedocházelo. Zejména když se v devadesátých letech trochu zbláznil a dělal věci které nemusel. Knížku vřele doporučuju, ale v Rbk je vyprodaná. A tak má přehled pro tenhle týden poněkud zpoždění.   Jak se ale koukám na programy jednotlivých kulturních center, moc toho tu na doporučení nemám. Na Doktora od jezera hrochů zvát nemůžu a podle návštěvnosti ani nemusím.

Stejně se všechno soustřeďuje na pálení čarodějnic v pátek 30/4 a líbání pod břízami, nebo jinými rozkvetlými stromy a stromky na prvního máje.

Konkrétně tady je tedy pálení čarodějnic v Rbk, na Střelnici (od 18.00) a v průběhu večera by měli vystoupit ústečtí , to je hezká nabídka a v Krásné Lípě to bude na jinů notečku, tam bude hrát Lužičan a Křiničánek, což jsou soubory, které neznám, ale jejich názvy zní dost výhružně. To vše v parku za Domem služeb od 19.00.

Nepochybuju, že pálit se bude všude, stručná pravidla co ano a co ne jest zde.

Na prvního máje se polibte, organizovaně potom v Krásné Lípě, konkrétně: Prvomájové posezení s muzikou a líbáním všech přítomných dívek a žen pod břízkou, aby neuschly.Proběhne na dvoře u Semelků. Pražská 8.V případě nepříznivého počasí se přemístní akce i s břízkou do kulturního domu.Občerstvení zajištěno.