weby pro nejsevernější čechy

Jak je to se sestupy v divizi ?

Stále častěji se objevují dotazy na sestupy u nás v divizi. Má to svoji logiku, protože se to týká bohužel i našeho mužstva. Jsou to jednoduché počty. Máme v Čechách tři divize, do nichž postoupí celkem 10 celků z Krajských přeborů. Na druhou stranu tři celky postoupí do ČFL. Z ČFL je základ sestupů dvě mužstva, takže by spadly z divize vždy poslední tři týmy ze tří skupin, ale jen v případě, že z 2.ligy nesestoupí žádný český tým. Pokud ale spadne jeden český tým z 2.ligy, jdou z ČFL tři týmy a z divize 10 týmů (tzn. nejhorší tým ze všech tří skupin na 13.příčce) a pokud půjdou dolů z 2.ligy dva české týmy, pak jdou z ČFL čtyři týmy a z divize tudíž 11 týmů (tzn. 2 nejhorší týmy ze všech tří skupin na 13.příčce). Ve 2.lize jsou „namočeni“ – Sparta B a Čáslav, takže se může počet sestupujících skutečně navýšit až na maximum tj. 11 celků, ale věřme, že se oba celky zachrání a sestoupí jen dva moravské týmy (Vítkovice a Hulín). Z těchto propočtů nám vychází, že jistotu záchrany má 12. mužstvo v tabulce a na toto místo se snažíme dostat a zůstat tam až dokonce, ale naděje ještě žije i v případě dobré konstalace zůstat v divizi ze 13.místa, tady se to odvíjí od ostatních skupin a zatím Dukla B v A skupině je o bod horší !!!

Pro zajímavost si uvedeme kdo ze stávajících šesti největších kandidátů sestupu – s kým ještě hraje (Rakovník a Chodov neuvádíme, protože tam je záchrana při vší úctě k nim, již jen v oblasti teorie), takže zde bude asi již jen tvrdý boj o další jedno a možná teoreticky, ale i prakticky, i dvě další sestupové příčky.

9.Děčín (30 b.) – v Chomutově, doma s Vilémovem, v Chodově, doma s Č.Brodem, v Teplicích, doma s Př.Kopaninou a končí v Brozanech. 10.Most B (28 b.) – doma s Kladnem B, v Čelákovicích, doma se Sokolovem B, doma s Admirou, v Chomutově, doma s Vilémovem a končí v Chodově.

11.Kladno B (27 b.) – v Mostě B, doma s Chomutovem, ve Vilémově, doma s Chodovem, v Č.Brodě, doma s Teplicemi B a končí v Př.Kopanině.

12.Vilémov (27 b.) – doma s Jirnama, v Děčíně, doma s Kladnem B, v Čelákovicích, doma se Sokolovem B, v Mostě B a končí doma s Chomutovem.

13.Čelákovice (26 b.) – v Sokolově B, doma s Mostem B, v Chomutově, doma s Vilémovem, v Chodově, doma s Č.Brodem a končí v Teplicích.

14.Sokolov B (23 b.) – doma s Čelákovicemi, doma s Admirou, v Mostě B, doma s Chomutovem, ve Vilémově, doma s Chodovem a končí v Č.Brodě.

Prakticky všech šest kandidátů se utká různě ještě mezi sebou a paradoxem určitě je, že my ještě úplně se všemi, což ovlivní počet bodů a proto bude zřejmě maximálně 35-36 bodů potřeba k jistě záchraně !!!