weby pro nejsevernější čechy

Plichta s posíleným soupeřem

Hosté přijeli do Varnsdorfu posíleni o několik hráčů širšího kádru áčka a stali se zatím na jaře v Kotlině pro domácí nejtěžším soupeřem. V úvodu zápasu byla uctěna minutou ticha památka bývalého varnsdorfského dlouholetého trenéra Zdeňka Vodičky (76), který v pátek zemřel.

Už po pěti minutách utkání si pak připsal první vážnější zákrok za cenu rohu gólman Macháček. Mladí hráči béčka Slavie hráli svižně, pozorně a v 16. minutě šli do vedení, když Vaněk využil zaváhání v rozehrávce na polovině hřiště a své sólo zakončil brankou. Slovan měl pak výhodu několika standardních situací, které vážnější ohrožení branky soupeře nepřinesly. Ve 30. zkoušel Procházka střelecké štěstí z dálky a míč šel těsně mimo bránu Berkovce. S postupujícím časem si domácí vynutili tlak, byli častějí na polovině soupeře. Ten však využíval každé možnosti k rychlým protiútokům. Ve 34. minutě pronikl do vápna Jordák, byl obránci faulován a sudí ukázal na značku pokutového kopu. K jeho provedení se postavil kapitán Chod, který rezolutní trefou do vinglu brány srovnal na 1:1. Pár minut před poločasem pomohl Berkovec dotírajícímu Jordákovi zezadu opět na zem, píšťalka rozhodčího však tentokráte zůstala němá.

Úvod druhé půle přinesl několik rohových kopů na obou stranách a úspěšné defenzivní zákroky hráčů. V 60. měli hosté velikou příležitost jít znovu do vedení. Po faulu Kotiše poslal Trubila vysoký míč před bránu, tam jej jeden z jeho spoluhráčů hlavou tečnul a balón šel mimo tyče brány. Na druhé straně se ve do velké šance dostal Procházka, když se dostal přes Čmovše do šestnáctky, Berkovce už ovšem nepřekonal. Béčko Slavie mělo v 68. další možnost poté, co se Pázler objevil sám před Macháčkem, ale nevyužil ji. Z protiútoku střílel Jordák, obranou sražený míč se dostal na pravou stranu k nepokrytému Kotišovi a ten z úhlu a pár metrů pálil nad bránu. To byla veliká gólová šance. V poslední dvacetiminutovce domácí dřeli, snažili se dostat do vedení. Soupeř hrál vzadu pozorně, využíval každé možnosti k protiútokům, a proto i domácí defenzíva musela být na pozoru. Branka už žádná nepadla, takže se oba týmy rozešly smírně.

VARNSDORF – SLAVIA B  1 : 1

Branky 34. Chod z PK – 16.Vaněk. Rohy 5:3. Postavení mimo hru 1:3. ŽK Jordák – Vaněk. 250 diváků. Poločas 1:1. Rozhodčí Šedivka.

VARNSDORF: Macháček – Hyka, Vavroušek, Stehlík, Hozda (90. Čemba) – Kabele (64.Křemen), Chod, Kotiš, Jakobovský, Jordák – Procházka. Trenér Zbyněk Busta.

SLAVIA B: Berkovec – Mikula (79.Palko), Zieris, Čmovš, Starý – Koreš, Vaněk, Klimeš, Trubila – Pázler (68.Vyhnal), Tecl. Trenér Miroslav Janů.

Nejlepší hráči domácích dle třinácti oslovených příznivců: Jordák, Stehlík, Hyka, Hozda.

Trenér Busta k zápasu uvedl: „Soupeř předvedl kvalitní výkon, byl pro nás doma na jaře asi nejtěžším protivníkem. Remíza je spravedlivá, hosté i my měli stejný počet šancí, zejména Procházka a Kotiš. Předvedli jsme bojovný výkon a snahu, což se neobejde bez nějaké té křeče, chybných náhrávek, ale ty byly vidět z obou stran. Zápas měl vysoké tempo a vyhrát se dalo při troše štěstí.“ K posílenému béčku hostů ještě uvedl: „Ano, nastoupili proti nám Trubila, Koreš, Starý, Zieris a velký talent Tecl. Je to pro nás škoda, minule za něj nastoupilo s Ovčáry šest jiných hráčů a Slavia doma prohrála.“