weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-Pokratice 1:1

Do Šluknova přijelo mužstvo Pokratic, které podalo na jaře z hostů zatím nejkvalitnější výkon. Proto i s konečnou remízou panovala ve Šluknově spokojenost. Na utkání se dostavila opět slušná návštěva 150 diváků.

Utkání začalo svižně, útoky se střídali na obou stranách. Obě mužstva si i vytvářeli slibné šance. Nejblíže gólu v domácím mužstvu byl Jägr, když jeho technický přímý kop přes zeď skončil na břevně. Hosté byli šťastnější, když se i prosadili gólově. Po pěkné akci pohotově ukrytou střelou Písař obstřelil obránce a brankář Bednář nestačil zareagovat včas 0-1.

Druhý poločas se snažil Šluknov vyrovnat, ale bylo to hodně těžké. Pokratice nadále pokračovali v kvalitním výkonu a byly stále nebezpečné. Šťastnou ruku ve střídání měl trenér Lom, když vyrovnání zařídil střídající Hlávka. Po faulu na kapitána Kirchnera sám postižený rychle rozehrál, Svoboda hlavou ještě nedosáhl, ale Hlávka těsně před brankářem protlačil míč do sítě 1-1. Na obou stranách bylo ještě několik akcí, ale remíza je spravedlivá.

Další utkání zajíždí Plaston v neděli 9.5. na umělou trávu do Děčína, kde se utká s ambiciózním mužstvem Junioru Děčín, které je na druhém místě tabulky.

Sestava Šluknova:

Bednář Tomáš
Svačina Václav
Horák Pavel Novotný Petr Jägr Jiří
Kirchner Zdeněk Dobeš Jakub Lehrl Jan Zbončák D.

Svoboda Pavel Hajduk Jaroslav

Střídali: Hlávka Lukáš, Jarábek Martin