weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-Jílové 1:1

Domácí Plaston znovu oslaben o mnoho hráčů přivítal před 120 diváky v derby Jílové, se kterým má tradičně velké problémy. I tentokrát tomu nebylo jinak. Nižší návštěvu způsobilo pravděpodobně chladné počasí a ve stejný čas se hrálo poslední kolo Gambrinus ligy.

Od začátku hosté působili kompaktněji. Snažili se držet dlouho míč, co nejvíce si po zemi nahrávali. To domácímu týmu nesedělo a jen těžko se mužstvo dostávalo do hry. Hosté si vypracovali i několik slibných šancí, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Asi největší šanci měl stoper Rangl po rohovém kopu, ovšem hlavou minul branku. Paradoxně gól padl na druhé straně, ale to tak někdy ve fotbalu bývá. Po faulu na Lehrla kopal ve 30. minutě přímý kop Dobeš. Na centr do vápna nejvýše vyskočil Lehrl a nedal hlavou brankáři šanci 1-0.

Druhý poločas se hosté snažili o vyrovnání, ale domácí hrozili z brejků. Po vyloučení Jílovského Ženíška za protesty u rozhodčího to vypadalo, že všechny body zůstanou doma, ale hostům se i v deseti podařilo srovnat. V 80. minutě obrana pozapomněla na velkém vápně na Justa, který s přehledem obstřelil brankáře Bednáře 1-1.

Remíza byla za předvedený výkon nakonec spravedlivá. V dalším utkání zajíždí Šluknov v sobotu 22.5. do zachraňujícího se Velkého Března.

Sestava Šluknova:

Bednář Tomáš
Svačina Václav
Horák Pavel Novotný Petr Jägr Jiří
Hlávka Lukáš Dobeš Jakub Rýdl Karel Zbončák David

Čurgali Ladislav Lehrl Jan

Střídali: Nesterak Evan, Jarábek Martin