weby pro nejsevernější čechy

kudy kam, týden 20, 2010

uf, na poslední chvíli.

dneska to bude žít v Rumburku. večer loretánská noc (21. května rozhodně do Lorety! Ale až večer na Loretánskou noc. Informační text praví: „Křížovou chodbou Lorety v Rumburku bude znít renesanční hudba a sborový zpěv, číst se bude nová knížka pro děti i regionální pověsti. Při promítání se vydáte za krásami islandské krajiny a ve výtvarné dílně si vytvoříte vlastní grafický list. Na výstavě Šumná a bezbraná zavzpomínáte na televizní cyklus Šumná města.“ Já doplním, že o renesanční hudbu se postará liberecká skupina Katastrofální předpověď počasí, což mi při pohledu z okna připadá docela trefné, ale doufám že to nevydrží celé léto, možná by se alespoň na chvíli mohli přejmenovat na Docela dobrá předpověď počasí. Zkusme jim to navrhnout. A číst se bude z pohádkové knihy Luboše Pavla O Šídlovi a Teplomilovi. Začíná se v 19.00 hodin) ., už odpoledne agang soutěže ve skateparku se super cenami,jak mi pošeptal Pavel Brabec, večer něco jako majáles na koupáku, kde budou zřejmě hrát, krom kapel které si nepamatuju Toxic people.

v sobotu je evropský den obezity, jak mě na facebooku upozornil Georges Horst von Bahnhof a dodává, že nejlepší je oslavit to nějakou tou kachnou, bůčkem a nebo obojím najednou. :)

krom toho se v sobotu bud hrát : 22. května bude od 14.00 hodin na Jitrovníku u Šluknova hrát hudební seskupení Peleton v rámci akce Hudba spojuje národy. My se tam vypravíme, abychom připravili další díl ze seriálku o výběžanských kapelách. Ttenhle díl by se mohl jmenovat „Kapela, která hraje všechno.“

A potom, když to stihneme koukneme do poustevenského centra setkávání, kde zazpívá dětský sbor Šenováček, to bude v 16.00 hodin. (Tohle je pro paní Mullerovou, aby nezapoměla).

Ještě tu máme fotbal: Pozvánka do Vilémova !

Sobota 22. května 2010 : 
SK Stap Tratec – SK Kladno B
(hosté přijedou do boje o záchranu s mnoha hráči Áčka !!!) píše Libor Sklenář.

V pondělí 24. května bude ve varnsdorfské knihovně otevřena výstava Naše národní parky. Parků je čím dál víc, tak nebude od věci je přepočítat. Vernisáž je v 17.00.