weby pro nejsevernější čechy

kudy kam (týden 21, 2010)

Honza Dvořák a Renda Habich, takto duo Hadr zajamují ve středu 26. května Na kopečku v Rumburku v 19.00.

28. a 29. května můžete zajít na „Experimentální čtverec“ do Rozkroku ve Varnsdorfu. Stěhovavý festival se posunul ze Čtverce u Dolní Poustevny přes doubickou Fabriku, až vlastně domů. Uslyšíte kapelky, které rádia nehrají (Biorchestr, Hvozd (SK), Milano, Postmodern Orchestra (D/CZ) , My Dead Cat, Michael´s Uncle, Sporto a Neočekávaný dýchánek), ale osobně bych nevylučoval ani nějaká další překvapení. A možná bych o festivalu nemluvil jako o Čtverci, ale jako o Čtverečku. Pořád lepší než kosočtvereček, že.

Ve Šluknově oslaví poslední květnový víkend deset let Hasičského záchranného sboru. Na motokrosové trati budou v sobotu jezdit vozy závodní i hasičské – brrrrrmmm brrrrm—v neděli bude otevřena zbrojnice a ještě v pondělí 31. května už v Rumburku na nádraží proběhne taktické cvičení: záchrana, vyprošťování a třídění většího počtu zraněných osob z havarovaného vlaku. Ještě že je to jenom jako. To všechno mezi 10.00 a 12.00 hodin.

Jo, a nezapomeňte, že jsou volby. V Anglii se i přes volební pat dokázali na nové vládě dohodnout za týden, schválně jak bystře to zvládnou ti chlapci a děvčata u nás?