weby pro nejsevernější čechy

Výsledek určila první čtvrthodina

Souboj domácího, šestého Slovanu a vedoucího týmu tabulky s několika kanonýry ČFL v obou mužstvech (Jordák, Chod – L.Mach, Kostečka, Schön) sliboval zajímavou podívanou. Hrálo se za dobrého počasí, ale vzhledem k předchozím lijákům byl terén značně nasáklý vodou. Výsledek jednoho ze šlágrů kola určila už první čtvrthodina duelu. Hostující golman Jakubov sice musel nejdříve dvakrát zasahovat, ale ve 3. minutě přišel nedaleko velkého vápna faul na Macha, brankař Macháček si nechal postavit zeď špatně a vzápětí jen koukal, jak zkušený Kostečka trefil síť za jeho zády. O deset minut později přišel centr hostů z pravé strany přes celou bránu, zleva si naběhl Horka a hlavou ke vzdálenější tyči zvýšil na 0:2 pro ševce. Slovan pak měl více ze hry, několikrát zkoušel štěstí střelami z dálky Kotiš, ale bez efektu. Největší příležitost měl Procházka, gólman Jakubov mu však míč včas sebral těsně před jeho kopačkami na hranici šestnáctky.

Minutu po změně stran mohl vstřelit kontaktní branku Procházka. Jeho pokus ovšem skončil na tyči a přes šíři brány se míč odkutálel do zámezí. V 58. kopali hosté teprve svůj druhý rohový kop, následovala krátká kombinace a poté se propasírovaný míč na malé vápno dostal k jednomu ze stopéru Ústí Martínkovi a ten zvýšil na 0:3. Varnsdorf stále tlačil, hosté však dobře bránili a nedopustili vážnější ohrožení své branky. Cesta k úspěchu vedla jen střelami z dáli a Kotiš svůj čtvrý pokus utkání zužitkoval ze dvaceti metrů v 71. minutě na 1:3. Pak měl ještě dobrou příležitost Procházka z úhlu, následoval roh a Kotiš vzápětí mířil mimo. Pět minut před koncem vystřihl pěkné „nůžky“ na hranici velkého vápna Hozda a zkoprnělý Jakubov jen sledoval, jak míč míří těsně mimo jeho brány. Sezimák v závěru využil zbylých dvou střídání, cenné tři body si už nenechal vzít a v Kotlině udělal důležitý krok za postupem do II. ligy. Varnsdorf si připsal sice teprve druhou domácí prohru v sezóně, ale naděje na umístění na třetím či čtvrtém místě konečné tabulky se vzdalily.
SK Slovan Varnsdorf – FK Spartak MAS Sezimovo Ústí 1 : 3 (0 : 2)
Branky: 71. Kotiš – 3. Kostečka, 13. Horka, 58. Martínek. Rozhodčí: Váňa. Bez ŽK. 200 diváků. Poločas 0:2.
VARNSDORF: Macháček – Hyka (68. Ginzel), Vavroušek, Stehlík, Hozda – Kabele, Chod, Kotiš, Jordák (68. Křemen) – Čemba, Procházka. Trenér Zbyněk Busta.
SEZ. ÚSTÍ: Jakubov – Lalik, Martínek, Kochlöfl, Janů – Kočí (79. Rožbout), Barteska (90. Schön), Předota, Kostečka (84. Vukadinovič), Horka – Mach. Trenér Luboš Zákostelský.