weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-Přestanov

Plaston v tomto utkání chtěl potvrdit jarní domácí neporazitelnost a udržet si přízeň fanoušků.

Zápas začal z domácího pohledu velmi sebevědomě. Mužstvo si vytvořilo výraznou územní převahu a přicházeli i šance. Paradoxně gól padl na druhé straně v 15. minutě ihned z prvního útoku hostů. Brankář Bednář rychle vykopával, ovšem nepřesně. Obránce přesnou přihrávkou za obranu využil nezformované obrany a útočník hostů přesně zakončil k tyči 0-1. Šluknov po obdržené brance nadále pokračoval v tlaku, ale střelci neměli svůj den. Tak musel vypomoci obránce hostů, který po rohu Horáka s přehledem uklidil míč do branky 1-1.

Druhý poločas začal opět převahou domácího Plastonu, který byl odměněn brzo i vedoucí brankou. Přímý kop v 60. minutě dal Jägr jen do zdi, ovšem na následný centr Holešovského si naběhl aktivní Horák, který z blízka neměl problém vstřelit branku 2-1.

Vedení domácí uspokojilo a postupně místy přenechávali aktivitu i hostům. To se nakonec vymstilo, když v 78. minutě po pěkném přímém kopu hosté vyrovnali na 2-2. Závěr byl hodně vyhrocený a rozhodčí emoce jen těžko zvládal. Odnesl to hrdina utkání Horák, který byl přísně vyloučen.

Ohlasy po utkání:

Dnes borec minulého kola mohl znovu dát gól, proč to nevyšlo?

Novotný Petr- Nevím, byla to moje chyba, tohle se musí dávat, ale těch šancí, možná ještě větších, jsme měli dnes více. Ale opět jsme neprohráli a teď si jedeme pro vítězství do Libouchce. Děkujeme divákům, že opět přišli v hojném počtu a byli slyšet.

Morris gratuluji ke gólu. Měj jsi našlápnuto na nejlepšího střelce, ale ten závěr… Co ty na to?

Horák Pavel- Trvám na tom, že jsem dal dva góly!! Jeden věnuji divákům+ pana Vencálka a druhý, ten hezčí tátovi. Dnes se mi hrálo opravdu dobře, i když mě pár diváků ani nevidělo na hřišti (pan Bohuněk). Dlouho jsem nehrál zálohu, ale jde vidět, že když potrénuji, tak jí suverénně můžu hrát (štírek). Mrzí mě, že jsme nevyhráli L. Chobůtek nebo Hajda měli také aspoň jeden gól dát a vyhráli jsme. Díky divákům.

Sestava Šluknova:

Bednář Tomáš
Svačina Václav
Holešovský Antonín Novotný Petr Jägr Jiří
Hlávka Lukáš Dobeš Jakub Lehrl Jan Horák Pavel

Nesterak Evan Hajduk Jaroslav

Střídali: Jarábek Martin, Kirchner Zdeněk, Zbončák David