weby pro nejsevernější čechy

SK Slovan Varnsdorf – Loko Vltavín 2 : 2

Domácí tým měl v prvním poločase více ze hry a už v 6. Jordákův přízemní centr musel likvidovat gólman Hrábek. Brzy poté šla Kotišova střela nad bránu a na druhé straně přišla první hrozba ve 13. minutě, když Vaňák likvidoval střelu Pechara. Na druhé straně Vavroušek vytěsnil pokus bývalého hráče Slovanu Sochy za cenu rohu. Domácím se pak nevyvedla dobře vyhlížející akce na ose Kotiš – Čemba a Hykova střela skončila na těle jednoho z obránců Vltavínu. Do konce první půle ještě skončily neúspěšné příležitosti Jordáka, Kotiše a Čemby. Příležitost však měl i Vltavín a v 37. po špatné rozehrávce Hozdy musel Vaňák zasahovat proti dobré střele u pravé tyče.

V poločase se losovalo 11 cen od firmy EUROGREEN a dva z příznivců měli třikrát štěstí. Hlavní výhrou byla traví sekačka.

Hned na úvod druhé části hry přišel faul Kozáka ve velkém vápně na Procházku, pražský hráč viděl ŽK a sudí ukázal na značku pokutového kopu. K němu se postavil Pepa Hyka a dostal domácí tým do vedení 1:0. Vedení mohl jistit Čemba, tečovaná střela šla mimo a na druhé straně musel Vaňák likvidovat nevýraznou střelu Sochy. V 69. fauloval u postranní čáry Ševr, viděl ŽK a Hykův přímý kop skončil k překvapení mnohých v síti u bližší tyče branky Hrábka. Zdálo se, že domácí dovedou zápas do úspěšného konce a zisku konečného čtvrtého místa. Po sedmdesáti minutách hry ovšem přišly defenzívou neuvěřitelně špatně řešené situace a hosté srovnali během dvou minut zásluhou Krimláka a Kuchaře na 2:2. Posledních dvacet minut pak to byl boj o rozhodující úspěch, hosté se snažili, ale asi největší šanci zahodil pár minut před koncem po vyšachování obrany Mirek Hozda, který z deseti metrů přestřelil branku.

Branky: 46. z PK a 69. Hyka – 71. Krimlák, 72. Kuchař. Rozhodčí: Hrubeš. ŽK: Kotiš – Kozák, Socha, Ševr. 250 diváků. Poločas 0:0.

VARNSDORF: Vaňák – Hyka, Vavroušek, Ginzel, Hozda – Kabele, Chod, Kotiš, Jordák(76.Křemen) – Čemba, Procházka. Trenér Zbyněk Busta.

VLTAVÍN: Hrábek – Bureš, Krimlák, Ševr, Hájek – Marčík, Pechar (87. Pečeňa), Kozák, Valášek (56.Hradecký), Kuchař – Socha (90. Kobler). Trenér Radek Kronďák.