weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam

Kdo by to byl řekl, že bude takové horko. A podle předpovědí to, zdá se, vydrží než tiskárna vytiskne to, co jsem právě napsal. Jestli se toho dočkám, Bůh suď.

Čtu si tu, co nás čeká a hle: Na Kopečku v Rumburku bude ve středu 28. července Povídání o bobrech. Nemůžu si pomoct, ale „povídání o bobrech“ ve mně evokuje vzpomínku na knížku Kurta Vonneguta j.r. Snídaně Šampionů, kde se mimo jiné říká: Rozcapený bobr byla fotografie ženy bez kalhotek s široce roztaženýma nohama. Zprvu tenhle výraz používali novinoví fotoreportéři, kteří často viděli ženám pod sukně při různých nehodách a sportovních událostech, zpod požárních žebříků a tak dále. Potřebovali kódové slovo, které by mohli hulákat na kolegy novináře a přátele policisty, hasiče a tak dále, aby je upozornili, co se nabízí k vidění, kdyby snad měli zájem. Dotyčné slovo znělo takhle: „Bobr!“

Bobr byl ve skutečnosti veliký hlodavec. Miloval vodu a stavěl si tudíž přehrady.

Ale Na Kopečku bude mluvit o opravdových bobrech Aleš Vorel z katedry ekologie a životního prostředí České zemědělské univerzity v Praze.

Festivalů letos ubylo, ale podruhé se hlásí obnovený rockfest na poustevenském Čtverci. 7.8. od 14.00 hodin tam můžete vidět kapely, o kterých jme tu psali jako výběžanských. Tedy Krleš, By No Means, Wrata wot stodoli. Hlavní hvězdou bude ale zřejmě Arakain. Z endéer, nemají to ze Sebnitz daleko, a tak přijedou IOWA CRYES. Kompletní seznam i s odkazy je na této adrese: http://bandzone.cz/fan/ctverec2010.