weby pro nejsevernější čechy

FK Viktoria Žižkov – SK Slovan Varnsdorf 2 : 0

Varnsdorfský tým odjížděl k nedělnímu dopolednímu duelu na Žižkově s tím, že nemá co ztratit a může jen překvapit. Utkání začalo ofsajdovými akcemi na obou stranách (Chod, Markovič) a ve třetí minutě přišla velká šance pro Slovan. Po rohovém kopu pálil ze dvaceti metrů Chod, míč sražený od obránců se dostal k Pimparovi a jeho dobrou příležitost zmařil Vaclík. Po deseti minutách hry zahrozili domácí Čermák s Markovičem a míč druhému jmenovanému naštěstí odskočil od kopačky a velké šance, když se ocitl sám před gólmanem Podvalem. Slovan pak vybojoval přímý volný kop u postranní čáry a centr D. Procházky na zadní tyč odvracel Mójta před nabíhajícím Stehlíkem.V 18. Folprecht dobře mířenou střelou nechal vyniknout brankáře Porcala, jenž vyrazil míč ke zcela volnému Markovičovi. Ten však z úhlu nedokázal gólmana prostřelit, protože vytlačil míč do boční sítě. Poté musel Slovan nuceně střídat, když ze hry odstoupil zraněný Vlastimil Chod a nahradil jej Petr Kulhánek. Varnsdorfští Procházkové kolem 20. minuty připravili na hranici pokutového území střelecký prostor pro Rudnického, ale jeho pokus šel mimo branku. Ve 30. se měnilo skóre. Po dlouhém pasu ze středu hřiště Markovič na hranici velkého pokutového území hlavičkoval přes brankáře Porcala a poslal míč do opuštěné brány. Brzy po obdržené brance viděl střídající Kulhánek žlutou kartu za zákrok na Bořila a do konce půle si domácí ještě vytvořili několik střeleckých příležitostí, ale obrana Slovanu si s nimi dokázala poradit.

Po změně stran se Kulhánek prosadil na hranici šestnáctky přes dva protihráče a následné střele k tyči chyběla jen potřebná razance. Dále Hozdův centr proletěl pokutovým územím až za vzdálenější tyč do zámezí a v 65. přišla velká příležitost Slovanu. Na Stehlíkův pas od středové čáry si naběhl Kulhánek, hlavou přehazoval gólmana Vaclíka, ale míč šel těsně mimo brány. Pak ještě Kulhánek našel na vzdálenější tyči čerstvě vystřídaného Jordáka, jeho střelu bez přípravy Vaclík reflexivně vyrazil a poradil si i s dorážkou stejného hráče. V 70. minutě se naplnilo známé fotbalové pořekadlo. Po náporu hostů vysunul Folprecht výborným pasem za obranu hostů Markoviče a ten v tváří v tvář Porcalovi jej překonal. Minutu nato přišla další pohroma. Záwada unikl Stehlíkovi, ten mu pomohl na zem a sudí bez váhání vytáhl ČK. Oba trenéři pak sáhli k posledním možným střídáním a Slovan ještě zahrozil Jordákem, kterého v 80. v pokutovém území poslal k zemi Bodeček. Sudí však zůstal k tomuto zákroku nevšímavý. Domácí pak vědomi si dvougólového náskoku dohrávali zápas v poklidu, zklamaný Jordák ještě fauloval za ŽK a Viktorka si zaznamenala první domácí branky a body sezony.

Branky: 30. a 70. Markovič. ŽK: 0:2 (Kulhánek, Jordák). ČK: 0:1 (Stehlík). Rozhodčí: Ardeleánu – Kovařík, Pilný. Diváků 1350.
Žižkov: Vaclík – T. Kučera (23. M. Šťastný), Bodeček, Kropík, Mojta – Bořil (64. Záwada), T. Procházka, Folprecht, Čermák (76. Klimpl), Novotný – Markovič. 
Varnsdorf: Porcal – Hyka, Pimpara, Stehlík, Hozda – Rudnytskyy (62. Jordák), Koblížek, Chod (20. Kulhánek), Kotiš – J. Procházka, D. Procházka (Vavroušek).