weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam, za největším Čechem!

 

Největší Čech byla taková nějaká soutěž v televizi, Největší z Čechů je nový film Roberta Sedláčka, který 26. srpna vstupuje do českých, ale taky sudetských kin, takže ho můžete vidět hnedle i v Rumburku. Spíše než na Sedláčkovu hranou prvotinu Pravidla lži navazuje „Čechem“ na Muže v říji, takže jde o komedii. K použité metodě humoru se režisér vyjádřil v rozhovoru pro časopis Reflex takhle: „Můj humor je málo maloměšťácký. Nectí maloměšťácké hodnoty, není v něm laskavost, takový ten puch, co je cítit už z prvorepublikových filmů. Otec Kondelík, ženich Vejvara … Všechno je to milé a laskavé. Já laskavý být neumím a nechci. Jsem pichlavý, ironický, cynický, ale zároveň citlivý.“

 

Já bych na to šel. V rumburském kině se hraje dvakrát, a to 26. a 27. srpna vždy od 17.00.

Ještě jedna akcička: v pátek bude v rumburském kulturáku koncertík pro povodně (sami sobě). MImo jné zahraje Mandava a Toxíci. Vstup 130 kaček, plakát tady.

V sobotu 28. srpna proběhne v Lipové tradiční „dřevák“ neboli dřevosochání, letos by měly být vyřezány sochy dvě. K tomu bude připraveno mnoho soutěží o hodnotné ceny. Začněte trénovat, určitě se bude házet polenem.

LIPOVSKÝ DŘEVÁK SE PŘESOUVÁ NA PŘÍŠTÍ SOBOTU 4/9.

No a komu se to nezdá dost nóbl, ten klidně může vyrazit na Říp fest, ten je taky 28/8 kde bude zpívat praotec Ozzy Osbourne. Ale nevim nevim, on už netopýrům hlavy neokusuje.

 

Krom toho, jak mi právě přišlo, bude v Doubici pouť. A divadlo. Od tří hodin odpoledne uvede sbor doubických dramatických umělců vlastní zpracování Werichova fimfára. To všechno na louce u kapličky, což nevím kde je, ale Doubice není tak valiká, abych se nedoptal. Plakát je tady.