weby pro nejsevernější čechy

Pytlákova schovanka 2010

Jezdíte na kole a máte rádi krásnou přírodu? Nevíte co podniknout o třetím víkendu v září? Přijeďte na PYTLÁKOVU SCHOVANKU. Tato již tradiční akce Šluknovského výběžku se koná v sobotu 18.9.2010 v Lipové u Šluknova. Jedná se o setkání příznivců cyklistiky a to zvláště té orientační. Závodící dvojice obdrží běžnou turistickou mapu s vytyčenými bodově ohodnocenými kontrolami a průkazku pro jejich označení. Sami si pak dle svých sil a schopností volí trať tak, aby se stihli vrátit v daném časovém limitu s co nejvyšším bodovým ziskem. Závod je vypsán na dvou tratích, krátké – limit 222 minut a dlouhé – 333 minut v kategoriích dva muži, dvě ženy nebo mix, aby si vybral opravdu každý bez rozdílu věku i kondice. Pro děti závodících rodičů je navíc ve spolupráci s obcí připraven program soutěží a her v centru závodu a jeho blízkém okolí.

Pytlákova schovanka není však spojena pouze se sportovním zážitkem a bodovými součty, ale i s ušlechtilejší činností. Účastníci dobrovolně přispívají částkou poměrnou svému bodovému výkonu, tedy 1,- KČ za každých 10 nasbíraných bodů dětskému domovu v Lipové u Šluknova. Dětem a zástupcům domova je při večerním vyhlášení předána sbírka, kterou použijí pro sportovní vyžití dětí.

Vyhlášení vítězů, promítání fotek z trati, tombola a koncert dvou kapel bude v sále místní restaurace „U pytláka“. Skvělé zázemí, atraktivní lokalita a díky sponzorům Alpine pro, Biopark s.r.o, Korekta, Esatrade s.r.o., Atex, Jopa a Mikov i zajímavé ceny pro vítěze jsou více než atraktivní pozvánkou. Těšíme se tedy možná i na vás 18.9.2010 na Pytlákově schovance http://www.pytlakovaschovanka.info/