weby pro nejsevernější čechy

ČSAD Semily vrací peníze

Před nedávnem Agentura Pondělí rozeslala tiskovou zprávu, ve které popisovala nepříjemnou situaci, kdy řidič nedělního autobusového spoje jel o zhruba deset minut dříve a tím velmi zkomplikoval návrat klientů agentury domů z víkendového pobytu v Chřibské, protože ti tento spoj propásli. Museli si objednat minibus taxi, které je stálo 1000 korun.
Po uveřejnění této zprávy se okamžitě ozvalo ČSAD Semily s dotazem, proč si agentura oficiálně nestěžovala přímo jim na dispečink. To byla pravda, agentura žádnou oficiální stížnost nepodala, jelikož vnímala celý problém jako globální, s tím, že se poměrně často stává, že autobusy jezdí dříve, což je zejména pro klienty s mentálním postižením velký problém. ČSAD Semily slíbili, že celou věc prošetří. Skutečně se tak stalo a manažer dopravy Jiří Novotný zaslal následující vyrozumění.

„Po vytažení dat ze strojku je patrno, že řidič jel oproti jízdnímu řádu dříve. Problém zřejmě nastal v Č.Kamenici, kdy odbavoval cestujícího v čase o 4 min.dříve. Má tam vyrovnávací čas a on zřejmě nepočkal a odjel dřív o 4 minuty. Pak až do Chřibské nikoho neodbavoval a tak na zastávce Chřibská ozdravovna byl dle mého mínění o 5-6 minut dříve.“

Pan Novotný slíbil proplatit náhradní dopravu a za pochybení řidiče se omluvil. Částku skutečně osobně přivezl. Agentura Pondělí toto vnímá jako velmi vstřícné gesto, ČSAD Semily tím dokazují, že jsou ochotni a schopni si hlídat kvalitu svých služeb, což může každý jejich cestující jen uvítat.

Služba Sociální rehabilitace je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.