weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam? Do Šenova na koníčky!

Je středa večer, v Žilině mají fotbalovou horečku, ale to je daleko, že?My tu budeme mít hvězdu zítra. V rumburskym kulturáku zazpívá Lucie Bílá, neboli Haňa Zaňa. Rači teda snad ta druhá. Lístky jsou levnější než na Žilinu, ale i tak docela masakr. Zpívat bude od šesti a od osmi. Každou druhou neděli v měsíci říjnu se koná Velká pardubická, letos po sto dvacáté. Přes různé rozporuplné informace, které proběhly sdělovacími prostředky se konat bude. V šenovském Clubu se rozhodli tuhle slavnost nejlepších koní kontinentu připomenout fotografickou výstavou fotografa Mladé fronty Dnes Michala Klímy, který ji dokumentuje pro svůj list už mnoho let.

Podle informací, které máme k dispozici, zůčastní se vernisáže 18. září v 17.00 i nejméně jeden živý koník (pravděpodobně z místního chovu), z Pardubic bude rovněž doručeno jedno obrovské perníkové srdce a zásilka dalších, už menších, perníčků jako humanitární pomoc.

Rovněž ve večerních hodinách zahraje pardubická hudební skupina Náhodné procesy (vzorky hudby na stránkách www.dlouhyvlasy.cz).

Výstava bude otevřena každý den do 23. října.

Krom toho se bude slavit v rumburské Loretě. Kompletní pozvánka je tady.

A eště je tu jedna pecka, country weekend na Valdeku. Tak zabalit spacák, žracák a cancák a hupky dupky do přírody.

Pro tu náladu jedna trampská. Od Ebenů.

/fotky:lucie bílá by neo tri, lucie bílá by david kraus, koně by michal klíma/