weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam, Šluknov, Poustevna i Varnsdorf

Dneska můžu nabídnout pobytové výlety do dvou městeček ve výběžku.eu.První můžete trávit ve Šluknově. Dopoledne 25. září můžete skočit na Stříbrnku a kouknout na motokros. Potom do Klubu na náměstí, kde bude už od pátku otevřená výstava hub z místních lesů. Moc pěkná záležitost, kde i houbař, který nikdy žádnou pořádnou houbu nenašel, se pokochá . A potom se můžete zastavit na zámku, kde už 23.září otevřeli velkou výstavu věnovanou obci Fukov. Množství fotografií i archivních dokumentů doplní dvoumetrová mapa obce a zapůjčený model kostela. To všechno by mělo vyvolat ducha této obce, která by letos oslavila pět set padesát let od svého založení a, bohužel, i padesát let od své likvidace.

Někdy mám pocit, že tu jako Fukov dopadneme všichni.

Výstava bude otevřena do konce roku.

A teď Dolní Poustevna:

Celý víkend 24. – 26. září bude patřit loutkovému divadlu. Hrát se bude v Rumburku a Dolní Poustevně, kde v sobotu vystoupí i Dáša Andrtová Voňková, která nikdy loutkou nebyla. Naopak vynalezla úplně nové způsoby hry na kytaru. Dlouho jsem o ní neslyšel, ale to se doufám mění. Koncert začíná ve 20.30 hod.

Když už budete v Poustevně, můžete skočit na Čtverec, kde se bude střílet na asfaltové holuby. To je akční. Bum prásk, a je po něm. Začátek v deset hodin.

A ještě jednou 25. září. Ve varnsdorfském Pekle vystoupí kapely Čachochbili, Konec Konců a SRO.

Od osmi večer se můžete přesvědčit o tom, jestli punk žije.