weby pro nejsevernější čechy

SK Slovan Varnsdorf – FK Dukla Praha 0 : 0

Od prvního dne uplynulého víkendu sílilo v nejsevernějším regionu Čech deštivé počasí, a proto byl terén ve varnsdorfské Kotlině notně nasáklý. V prvních deseti minutách zápasu byl aktivnější domácí Slovan a vypracoval si tři rohové kopy. Pak hosté srovnali hru, byli častěji na půli domácích, ale výraznější šanci si nepřipravili. Na druhé straně nedosáhl Jirka Procházka skluzem na dobrý centr a Kulhánek vzápětí pálil z pravé strany do boční sítě Radovy branky. Ve 26. přišla první větší možnost pro hosty. Zpětně zahrávaný balón domácí zálohy se zpomalil v nasáklém terénu a do šance se dostal kanonýr Chigou. Varnsdorfská obrana jej však stačila nakonec z možnosti ohrožení branky vytěsnit. Ve 32. se do dobré střelecké pozice dostal Jarda Jordák a jeho bomba mířila mimo bránu. Uznání ještě vyvovalal akce Procházky s Petrem Kulhánkem, po níž vybojoval Roman Mach čtvrtý roh pro Slovan. Další roh ještě zařídil Mirek Hozda a těsně před půlí se ocitl v šestnáctce Dukly po nepřímem kopu na zemi Jordák. Diváci chtěli penaltu, hlavní sudí byl ale jiného názoru a pokračovalo se ve hře.

Po změně stran měla více ze hry pražská Dukla a gólman Radek Porcal musel do 50. minuty třikrát zasahovat. Vodou nasáklý terén za stálého deště nedovoloval kombinační hru, více to vadilo hostům a šance na obou stranách nepřicházely. Oba trenéři po hodině hry sáhli po prvních střídáních a ani ta ke změně skóre nepřispěla. Ze střídajících hráčů si pouze hostující Přeučil vykoledoval ŽK. V 75. se pak probil před vápno Marek Čemba, míč se odrazil zpět do pole a nabíhající Matěj Kotiš pálil těsně nad růžek branky Dukly. To byla asi nějvětší možnost domácích ve druhé půli. S blížícím se koncem střetnutí si Slovan vynutil mírný tlak, ale pozorná obrana hostů odolala a zápas se dohrál za bezbrankového stavu.

ŽK: Kotiš, Jordák – Hašek, Vrána. Diváků: 1000. Rozhodčí: Makovička – Štěrba, Pilný.

SK Slovan: Porcal – Mach, Pimpara, Stehlík, Hozda – Kulhánek (79. Rudnytskyy), Kotiš, Jakobovský, Chod (74. Čemba), Jordák – J. Procházka. Trenér Aleš Křeček.

FK Dukla: Rada – Hanousek, Vorel, Šmíd, Pospíšil – Hašek, Šiml,Malý (90. Laczkovich), Vrána – Svatonský (65. Přeučil), Chigou (88. Kučera). Trenér Luboš Kozel.

Na tiskové konferenci po zápase se oba trenéři, domácí Aleš Křeček i hostující Luboš Kozel shodli, že výsledek za daných podmínek je spravedlivy a L. Kozel přidal, že když viděl před utkáním stav hrací plochy, tak po tom, co viděl Slovan v některých předcházejících střetnutích, tak ani v lepší výsledek nedoufal.