weby pro nejsevernější čechy

Libouchec-SK Plaston Šluknov

V dalším kole zajíždělo naše mužstvo na horkou půdu do Libouchce, který již minulou sezónu prokazoval výrazné zlepšení a momentálně se nacházel na 4. místě hned za námi.
Pěkné počasí a domácí výsledky přilákaly na stadion i slušnou diváckou návštěvu a tak nebylo o fotbalovou atmosféru nouze.


Zápas začali domácí ve velkém stylu a naši hráči chvílemi i se štěstím odvraceli jejich útoky. Hru domácích výborně režíroval exsparťan V. Budka a naši hráči mu někdy až nepochopitelně dávali moc prostoru. Postupem času jsme začali hru vyrovnávat a dostali jsme se i do velmi dobrých příležitostí. V největší byl Karpíšek, ale jeho střela postrádala přesnost i razanci. A tak přišel trest na druhé straně, kdy domácí hráč Jiří Novák po hlavičce dosáhl gólu rukou, k překvapení nás všech byl gól uznán 1-0. 
O poločase bylo potřeba mužstvo uklidnit, zlepšit držení míče a také tvrdost v osobních soubojích. Hráči brzo pochopili, že se tady dá bodovat a vytvořili jsme si i územní převahu. A pak to přišlo: Honza Lehrl zkušeně přihrál za obranu nabíhajícímu Karpíškovi, který křížnou střelou tentokrát nedal domácímu brankáři šanci 1-1. Domácí také hrozili, ale dnes si na vynikajícího Bednáře nepřišli. Naopak se po nádherném uvolnění objevil na vápně nikým neatakován Holešovský, který s klidem angličana upravil na 1-2. Na konci zápasu nás sice zachránilo břevno, ale co jsme nedali my, tomu se ani věřit nechtělo (5x sami na bránu). 
Musím pochválit celé mužstvo za bojovnost a hlavně pozvat všechny fanoušky, aby nám pomohli potvrdit tyhle důležité body příští sobotu od 15,30 hod proti mužstvu Soběchleb.

Sestava Šluknova:

Bednář Tomáš
Svačina Václav
Hlavsa Petr Novotný Petr Jägr Jiří
Holešovský Antonín Dobeš Jakub Kirchner Zdeněk Lehrl Jan

Karpíšek David Hajduk Jaroslav

Střídali: Nesterak Evan, Zbončák David, Stelmaščuk Radek