weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam, na Ignáce a na Vráťu!

Tak, nejdřív to co jsem napsal do novin rumburských:Varnsdorfští výtvarníci otevřeli 21. října svou výstavu v budově varnsdorfské knihovny. Pomalu se tak vrací tradice podobných výstav, které se dříve konaly ve varnsdorfském muzeu. Volná tvorba deseti autorů a autorek bude k vidění do konce listopadu, a to vždy v pracovní dny od devíti do jedenácti a od dvou do čtyř hodin. Kapela Kryštof zahraje 23. října v rumburském kulturáku. Populární skupinu netřeba představovat, začátek v půl osmé. Zazpívají například „Slova jsou jen kapky deště a Ty voláš, ať prším ještě…“ A já koukám z okna a ono opravdu prší ještě, takže volám: NEPRŠ UŽ!

Nový český film vstoupí do kin rovněž 21. října, jmenuje se Občanský průkaz a na motivy knihy Petra Šabacha ho natočil Ondřej Trojan. Příběh se odehrává v sedmdesátých letech a vypráví o chlapcích, kteří v patnácti letech dostanou občanský průkaz, a v osmnácti se snaží uniknout vojně, a pokoušejí se získat modrou knížku. Ach bože, ještě teď bych dal za modrou knížku cokoli, a to ji už nepotřebuju, a chorob mám dost na dvě! Podle prvních ohlasů se film povedl. V rumburském kině se hraje hned několikrát, poprvé hned jednadvacátého.

V tu samou dobu se v okolí bude hrát film The Doors – When You’re Strange, celovečerní dokument o hudební skupině, která byla ve své době zjevením, a pro někoho je stále.

Nabízí se nám tak zajímavé srovnání, jak se žilo ve svobodném světě na konci let šedesátých a ve světě nesvodném v letech sedmdesátých.

Doors – When You’re Strange hrají v Rumburku 24. října a v Krásné Lípě 3. listopadu.

Občanky sebou!

A teď dál: v šenovském Clubu otevře v sobotu výstavu Jan Ignác Říha. Obrázky už mám a v sobotu ráno je pověsím, vernisáž bude v 17.00. Měl hrát Hustej Wimpy, ale nebude a měl hrát Milan Karala a ten hrát bude.

Zároveň v sobotu hostí Sk Vilémov tým Čelakovic, který vede jako hrjící trenér Vráťa Lokvenc, takovej ten sparťan jak se vždycky dloubal v nose, ve wiki o tom ani slovo. To bych jel, ale nepojedu, protože je ta výstava. Výkop je v 15.30. Ech tak to bych alespoň začátek stihnout mohl.

No a, aby toho nebylo málo, koná se v Krásné Lípě cestovatelský festival Sedm divů na sedmi kontinentech. Víc je tady.