weby pro nejsevernější čechy

Cestovatelský festival Sedm divů na sedmi kontinentech

Pokud máte alespoň trochu toulavou povahu a smysl pro romantiku, pak si nemůžete nechat ujít ekofestival s cestovatelskou tématikou nazvaný Sedm divů na sedmi kontinentech, který se uskuteční v sobotu 23. října v Krásné Lípě.

Festival zahájí v 15 hodin vyprávění cestovatele Martina Růžičky z cest po Peru, Bolívii a Argentině. Následuje autogramiáda fotografické encyklopedie Národní parky Evropy známého českého zoogeografa Miloše Anděry a úchvatná diashow manželské dvojice profesionálních fotografů Motani, zachycující krajinu od pobřeží Kalifornie až ke kanadským hranicím. V 18 hodin začíná workshop hry na didgeridoo vedený dvěma mistry hry na tento neobvyklý australský nástroj Janem Vlachem a Jiřím Haladou. V tentýž čas, ale v jiném prostoru, je připravena festivalová specialitka – cestopisná přednáška známého českého textaře Michala Horáčka o lidech afrického kmene Samburu. Po jejím skončení čeká na publikum další dobrodružné vyprávění, tentokráte o expedici Tomáše Kubeše do srdce Afriky za domorodými Pygmeji. Festivalové finále začíná ve 20 hodin, bude jím komponovaný pořad se členy redakčního týmu magazínu Koktejl, doprovázený koncertem na didgeridoo. Dozvíme se mnoho zajímavého o práci v cestovatelském časopise.

Pro návštěvníky festivalu je navíc připraven doprovodný program a soutěž o kalendáře a DVD. Pro rodiny s dětmi organizujeme dopolední výlet a dospělým odvážlivcům doporučujeme noční školu přežití v divoké přírodě. Pokud se chcete o festivalu Sedm divů na sedmi kontinentech dozvědět více, navštivte webovou stránku www.sedm-divu.cz nebo www.ceskesvycarsko.cz.

A nejlepší zpráva na závěr – díky podpoře Evropského fondu pro regionální rozvoj je vstupné na celý festivalový program zdarma. Akci pořádá České Švýcarsko, o.p.s., společně s redakcí Magazínu Koktejl v Domě Českého Švýcarska, který se nachází na náměstí v Krásné Lípě.