weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-Roudnice B 1:1

Přijelo druhé mužstvo tabulky, Plaston se držel na místě třetím. Proto se očekával atraktivní souboj o cenné body. Hosté ovšem přijeli bez posil z A-mužstva, což se projevilo na jejich hře.

Během prvních dvaceti minut si Šluknov vypracoval několik vyložených šancí. Největší měl Novotný, když po centru Jägra netrefil prázdnou branku. Chybělo i trochu štěstí, když Hajduk sám na brankáře obstřelil brankáře, ale míč se odrazil od tyče do druhé tyče. Šok přišel ve 26. minutě, když naopak padl gól v domácí brance. Brankář špatně odhadl dlouhý pas a míč doletěl až za brankovou čáru 0-1. Domácí Plaston neustále tlačil a snažil se vyrovnat, ovšem po obdrženém gólu byli hráči nervóznější a nedařilo se již tak dobře kombinovat jako v prvních dvaceti minutách.

Druhý poločas pokračoval stálým tlakem Plastonu a zasloužené vyrovnání přišlo v 61.minutě. Na přetažený centr Jägra si naběhl Holešovský a rybičkou nedal brankáři šanci 1-1. Ještě stále bylo dostatek času na dovršení obratu, ale gól ne a ne vstřelit. Roudnický brankář několikrát výtečně hosty zachránil a hosté tak odvezli šťastný bod. I hosté měli pár slibných šancí, ale domácí jich měli několikanásobně více.

Tentokrát je remíza obrovskou ztrátou, protože Šluknov byl výrazně lepším týmem, navíc první Modlany již odskočili na rozdíl devíti bodů. V dalším utkání jede Plaston do Milešova, kde mužstvo nemá dobrou historickou bilanci. Přesto tam jede s cílem vybojovat zpět ztracené domácí body.

Sestava Šluknova:

Bednář Tomáš
Svačina Václav
Holešovský Antonín Novotný Petr Hlavsa Petr
Lehrl Jan Dobeš Jakub Kirchner Zdeněk Jägr Jiří

Karpíšek David Hajduk Jaroslav

Střídali: Nesterak Evan

Připraveni: Zbončák David, Zbončák Jaroslav, Stelmaščuk Radek

Diváci: 150