weby pro nejsevernější čechy

Černá středa

V rozmezí devadesáti minut došlo ve středu (3.11) v Rumburku ke dvěma velmi vážným dopravním neštěstím. Okolo šestnácté hodiny na silnici I/9 ve směru na Studánku se střetl ve stoupacím pruhu mladý řidič ve svém osobním vozidle s nákladním vozem. Ve vysoké rychlosti do něj narazil zezadu. Zatímco řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění, mladý řidič utrpěl velmi vážná zranění. Ze zcela zdemolovaného vozu ho museli vyprostit přivolaní rumburští a varnsdorfští hasiči. Letecká záchranná služba zraněného poté transportovala do nemocnice v Liberci.

Podle zprávy tskové mluvčí liberecké nemocnice Alexandry Kittnerové ze čtvrtka 4/11 je pacient stabilizován a leží na JIP oddělení v polytraumatickém stavu s mnohačetnými zlomeninami.

V době uzávěrky tohoto článku nebyla podle tiskové policejní mluvčí nprap. Petra Trypesová ještě známá příčina nehody. Podle neoficiálních informací směl zraněný mladík závodit v rychlé jízdě ještě s jiným řidičem. Dokonce prý šlo o dva kamarády. Výsledek tohoto smutného „závodu“ je jeden těžce zraněný. Druhý řidič prý z místa nehody ujel.

O necelé dvě hodiny později došlo k dalšímu neštěstí, a to na železničním přejezdu nad Rumburkem. Projíždějící vlak zde smetl z kolejí chodce a na místě ho usmrtil. Bližší informace nemohla tisková mluvčí Policie ČR nprap. Petra Trypesová poskytnout, jelikož nehoda byla právě vyšetřována. Nemohla ani upřesnit, zdali se jedná o muže či ženu.

Nehoda zkomplikovala dopravu mezi Rumburkem a Šluknovem, kde se tvořily dlouhé kolony aut v obou směrech.

 

Děčínský deník uvedl: Osobní vlak na přejezdu mezi Rumburkem a Šluknovem v 17.07 hodin srazil cyklistu, který údajně na místě zemřel. Prvotní informaci potvrdil Přemysl Živný, vrchní inspektor inspektorátu bezpečnosti železniční dopravy Českých drah v Ústí nad Labem. Přejezd byl bez závor se světelnou výstrahou. zdroj.