weby pro nejsevernější čechy

SK Slovan Varnsdorf – AC Sparta Praha B 2 : 0 (2 : 0)

Na těžkém terénu se prosadilo nasazení domácích. Hned v první minutě brankař hostů Švenger pouze vyrážel centrovaný míč z levé strany, Jirka Procházka jej přisunul jmenovci Davidovi, který polovysokou střelou obstřelil obránce i brankaře na 1:0. Ofenzíva Slovanu se pak několikrát neprosadila kvůli ofsajdovým pozicím a dobré dvě akce předvedla dvojice Rudnytskyy, Mach. Ve 24. obrana hostů znovu zaváhala při centru, Jordák se snažil probít dvojici obránců a balón se dostal k Davidovi Procházkovi. Ten technickým obloučkem z hranice šestnáctky znovu rozjásal domácí obecenstvo – 2:0. Po změně stran béčko Sparty zvýšilo obrátky a v 50. minutě musel Radek Porcal prvně v zápase předvést svůj postřeh při nebezpečném zakončení hostů z rohu malého vápna. Slovan měl vzápětí dvě dobré příležitosti k zakončení, Sparta si však držela mírný nápor a hrozila z několika rohových kopů. Po jednom z nich musel Porcal vážněji zasahovat na zemi téměř na brankové čáře. Úsilí pražského týmu postupně opadalo a po hodině hry přišla pohledná akce Jordák – Rudnytskyy, na jejimž konci mířil Jirka Procházka do gólmana. Patnáct minut před koncem Švengr vyrážel míč při souboji se stejným hráčem do pole a vzápětí stačil krýt technickou střelu Jardy Jordáka. Sparta ještě jednou zahrozila po nepřímém kopu, kdy si Porcal pomohl za cenu rohu. Poté upoutala situace, kdy šli čtyři domácí hráči na jednoho, ale finální přihrávka se bohužel utopila v kaluži vody. V závěru Slovan připravil ještě jednu dobrou akci, kdy Jordák připravil možnost Rudnytskému, po jehož zakočení musel Švengr odvracet na roh. Závěr se dohrával téměř ve tmě, varnsdorfský trenér sáhl ke dvěma střídání a za ovací publika domácí dohráli zbývající minuty posledního podzimního a vítězného duelu. Dosáhli na dvacet jedna bodů. Kdo by to před zahájením soutěže tipoval ???

Branky1. a  24. D. Procházka. Rohy4:8. ŽKMach, J. Procházka – Kadeřábek, Třešńák, Rada. 1150 diváků. RozhodčíKovařík – Ubias, Moudrý.
SK Slovan: Porcal – Mach, Pimpara, Stehlík, Hozda – Rudnytskyy, Jakobovský,  Chod, Jordák – D. Procházka (89. Kotiš), J. Procházka (90. Novotný).
Sparta B: Švenger – Hašek, Krch, Rada, Krob – Kadeřábek (79. Krejčí), Pavelka, Glaser, Jeslínek (46. Putz) – Skalák (46. Jirouš), Třešňák.

Na tiskovce po zápase vyjádřil trenér hostů Zdeněk Svoboda zklamání z výkonu svých svěřenců. Vadilo mu podcenění soupeře a rychle inkasovaný gól. Uznal zaslouženou výhru Slovanu díky vůli a nasazení na hodně těžkém terénu.

Domácí kouč Aleš Křeček byl samozřejmě spokojen. „Dali jsme brzy branku, to nás uklidnilo, hraje se pak lépe. Terén nedovolil nějakou kombinaci a tak rozhodlo nasazení. Zkraje druhé  části nás hosté dostali pod tlak, ale my poté hrozili z rychlých brejků a mohli jsme vedení několikrát pojistit. Výhra je zasloužená.“

Oba trenéři pak byli vyzváni k určení nejlepších hráčů zápasu v soupeřových sestavách. Zdeňku Svobodovi se zamlouval výkon Jirky Procházky, domácí trenér hráče soupeře dobře zná a netroufal si někoho z nich vyzvednout.

K podzimu se pak trenéři vyjádřili celkem shodně, že nikdo asi neočekával tolik nastřádaných bodů u jejich celků. Zdeněk Svoboda poznamenal, že jeho tým vybouchl zhruba ve čtyřech utkáních včetně Varnsdorfu svým přístupem. Domácí Aleš Křeček sdělil, že 21 bodů jistě fotbalová veřejnost také nečekala. Nevyšlo utkání na Kladně a na druhé straně stálo někdy štěstí proti velice dobrým soupeřům. Cení si, že v závěru podzimu dokázal jeho celek dávat i více branek.

(fotka http://www.skslovanvarnsdorf.cz/)