weby pro nejsevernější čechy

Strážníkům došla trpělivost s opilými dětmi

Opilé děti potulující se po rumburských nočních podnicích to nebudou mít v Rumburku lehké. Stejně tak jako jejich rodiče a nakonec i majitelé podniků. Rumburským strážníkům došla trpělivost a rozjeli sérii nočních kontrol na podávání alkoholu nezletilým a mladistvým.  

Naposledy se do nočních podniků, barů a heren v Rumburku podívali městští strážníci spolu s policisty České republiky v sobotu 6. října. Přestože kontrola probíhala mezi půlnocí a třetí hodinou ráno, potulovalo se po nočních podnicích několik nezletilců. A hned dva z nich bylo řádně opilých. „Při dechové zkoušce se u dvou z nich prokázalo popíjení alkoholických nápojů. Jeden z  mladíků dokonce nadýchal na svůj věk úctyhodných 1,55 promile, což je hodně i na dospělého muže,“ uvedl ředitel městských strážníků Miroslav Jeřábek. Oba mladíci tak pod dohledem zákona putovali od baru rovnou do rodičovské náruče. A rodiče se budou muset za své opilé ratolesti zpovídat. „ Oba dva případy jsme předali k dalšímu šetření na odbor sociálních věcí, který se bude zabývat výchovou rodičů, jejichž děti se po nocích potulují opilé v rumburských barech. V dalším správním řízení bude řešen ten, kdo dětem alkohol podal,“ dodává Jeřábek.

Podobný policejní zátah v Rumburku proběhl již na konci prázdnin a Miroslav Jeřábek přiznává, že se podobné akce budou opakovat. „Nebudeme trpět opilé děti v Rumburku. Ale naše práce není jen o tom, že je necháme nadýchat a pak je odvezeme domů. Náš postup je komplexní, a ve spolupráci s Policí ČR, odborem sociálních věcí a živnostenským odborem budeme tlačit i na rodiče dětí i na majitele podniků a heren ať nic takového dále netrpí. Pokud budou nadále nezletilým a mladistvým toto jednání tolerovat, nebudou to mít v Rumburku lehké,“ uzavírá.