weby pro nejsevernější čechy

Z hlášení městské policie Rumburk

2. listopadu přivolal na pomoc rumburské strážníky vedoucí rumburského K- centra, který již sám nemohl zvládnout incident, který vyprovokoval problematický klient při své návštěvě zařízení. Strážníci muže naštěstí zklidnili domluvou, bez jakýchkoliv donucovacích metod.

„Sedím v autě a nemůžu odjet,“ znělo zoufalé hlášení na linku 156. Rumburští strážníci při příjezdu na místo zjistili, že za volantem osobního vozidla sedí starší muž, kterému se náhle udělalo špatně. Přivolali Rychlou záchrannou službu a až do jejího příjezdu starého pána hlídali. Záchranáři muže odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Neztrácejí se jen věci, ale i lidé. Například 11. listopadu rumburští strážníci pátrali po pacientovi, který utekl z nemocnice V Podhájí. Hlídka prchajícího pacienta zadržela o něco později a svěřila ho zpátky do péče zdravotnického personálu.

Se zloději vždycky potíž. Dva z nich se 6. listopadu pokusili odnést z budovy bývalého hraničního přechodu v Seiffhenersdorfu okenní měděný parapet. Naštěstí si počínání nenechavých chlápků všimla pozorná obyvatelka a nejenže přivolala hlídku MP, ale navíc oba zlodějíčky odehnala. Strážníci oba třicetileté muže dopadli a jak se ukázalo, šlo o „staré dobré známé,“ kteří si touto činností s oblibou vydělávají na živobytí. Jejich skutek bude na základě hlášení městské policie nadále řešit policie státní.

Bezvadnou spolupráci s Městskou policií z Jiříkova a Policií ČR si pochvalují rumburští strážníci. Ti byli svými jiříkovskými kolegy upozorněni na to, že kousek za Jiříkovem v lese, na katastru města Rumburk, se nachází vrak auta Opel Corsa. Rumburští strážníci požádali o pomoc Policii ČR, která podle zjištěného VINu vypátrala majitele vozidla, jednadvacetiletého muže z Rumburku. Jiříkovští i rumburští strážníci se tedy za ním vydali společně, avšak doma zastihli pouze jeho matku. Ta za syna slíbila, že autovrak z lesa určitě brzo zmizí.

Další opilé děti uvízly v síti rumburských strážníků. Ti se ve spolupráci s Policií ČR opět vydali do rumburských nočních podniků, barů a heren a pátrali po mladistvých a nezletilých, kteří zde konzumovali alkohol. A opět polapili tři opilé mladíky, jednoho z nich dokonce opakovaně. Oproti dřívějšímu dopadení byl sice o něco střízlivější a nadýchal jen 1,5 promile, zatímco o necelý měsíc dříve dosáhl hodnoty 1,7 promile. Všichni tři viníci nasávali v restauraci Na koupališti. Strážníci provinilce předali do péče rodičů, kteří se za své syny budou zpovídat před sociálními pracovnicemi. Potrestání hrozí i těm, kteří mladíkům nalévali alkohol.