weby pro nejsevernější čechy

Slovo admina

Už je to rok, co se mi povedlo nevymazat tenhle web a to považuju za úspěch. Navíc se blížej vánoce a takový ty věci, takže si dovolím říct několik slov o tom co bylo a snad i bude.

Především se zintenzivnila spolupráce mezi vybezkem.eu a Rumburskými novinami, které pokrývají zhruba stejný geografický prostor a to nejen proto, že jejich šéfredaktorka je jaksi v rodině, ale i proto, že pro ně víc píšu. Některé materiály se tak překrývají, některé doplňují, některé vycházejí izolovaně.

Obsah, který tak vytváříme se snaží postihnout co nejširší spektrum aktivit, které se ve výběžku(.eu) dějí, ale možnosti jsou omezené („nejste tady sami a mám jen jedny ruce“) a o financích není slušné ve společnosti vůbec hovořit, tak dobře se ještě neznáme. Přesto čtenost stoupá, sice ne tak strmě jak by se nám líbilo, ale on ten výběžek není zrovna hustě zalidněn, že..

O spolupracovníky je poměrně nouze, nemůžu nabídnout gáži, snad jen společný zájem pro nás/vás psát a občas možná pytlík bonbonů. Přesto výborně spolupracuje Klára Mágrová (všechno kolem Lorety), Libor Sklenář (fotbal SK Vilémov), Ladislav Čurgali (fotbal SK Plaston Šluknov) a Zdeněk Sobota (sportovní dění ve Varnsdorfu).

Dámo a pánové, děkuju.

Ano: tohle je taková výzva. Jestli máte informace, které by se hodily a zapadly na tyhle stránky, ozvěte se. Nemusíte psát dlouze, klidně krátce ale výstižně. Fotka je vždycky dobrá, kolikrát stačí i z mobilu. Pro rychlou informaci se nerozpakujte použít službu SMS a nebo kecálek, který byl zprovozněn v pravé části stránek.

V sekci pozvánky jsem se snažil zveřejnit informace o všech akcích, které se ke mně dostaly. Většinou s to povedlo. Dost při tom zdržuje nejednotnost formátu, ve kterých ty informace zasíláte; pédéefka, texty ve wordu vybavené všelijakými obrázky potřebují čas na „opracování“ a toho se často nedostává. Od nového roku by měl být k dispozici „kalendář“ do kterého bude možno zdarmaa flexibilně vkládat informace o akcích kulturních, sportovních a jiných. Ty, kteří už teď informují oslovím emailem, jestli máte zájem podílet se na této sekci, informujte mě.

Ve fázi ladění je i forum. Jestli existují témata, která by se vám líbilo probrat, sem s nimi.

Tedy, to je pro tentokrát snad úplně všechno, přeju vám hezké svátky, nový rok a přijďte zas.

Marek Douša, admin