weby pro nejsevernější čechy

Okresní přebor, vyjádření režiséra

Příští pondělí bude mít premieru poslední díl seriálu Okresní přebor (psali jsme o něm tady a tady). Na facebookových stránkách přeboru se Jan Prušinovský vyjádřil k případnému pokračování. Celý text přebíráme.

Zdravim.
Předem Vám velmi dík za přízeň. Jsem velmi rád, že se Vám Okresní přebor tak líbí. Ke konci série však vnímám obrovský tlak na to, aby seriál pokračoval. Protože cítím zodpovědnost s Vámi komunikovat, rozhodl jsem se k tomu tak nějak vyjádřit.
Okresní přebor nelze srovnávat s nekonečnými sériemi typu Ulice nebo Ordinace. Jeho tvorba a výroba je mnohem náročnější a trvá delší dobu. Těch šestnáct dílů trvalo zhruba dva roky! Nejde o sitkom v jednom prostředí, který se dá točit rychle, na scénáři nepracuje dvacet profi scenáristů jako v Ordinaci, ale dva upachtění zoufalci…Okresní přebor prostě není žádná továrna, je to spíš taková malá manufaktura, taková veselá, maličká…Tohle je každé pondělí snad zřejmé a hlavně…myslím, že tohoto si asi ceníte nejvíc i Vy.
Jsem přesvědčen, že by mělo zůstat u této jedné, vcelkem povedené série a nedělat z Okresního přeboru další nekonečný seriál, protože to prostě nelze. Pokud by k tomu došlo, za chvíli byste si uvědomili, že koukáte jenom na další…Ordinaci, Ulici, Nemocnici na kraji města. A byli byste zklamaní, naštvaní a podvedení…
Užijte si příští, poslední pondělí!
PS: Abych Vás aspoň jako nějak uklidnil, tak v této době existuje první verze celovečerního scénáře, který by měl příběh o Slavoji Houslice výrazně doplnit. A pokud vše dobře dopadne, sejdeme se v létě ve stejné sestavě na natáčení.
Veselé vánoce za všechny co se na OP podílejí Vám přeje –
Jan Prušinovský

Autor Okresního přeboru