weby pro nejsevernější čechy

Proč nejede rumburský lyžařský vlek?

Rád bych touto cestou rád odpověděl na dotazy provoz lyžařského vleku na Strážném vrchu. Bohužel do dnešního dne není vlek v provozu. Důvod je prostý. Některým lidem není nic svaté ani věci, které slouží dětem. Na podzim dva mladíci z Rumburka vykradli zařízení vleku. Poškodili všechny závěsné kotvy a odvezli železné součástky do sběrných surovin. Díky aktivitě zaměstnanců SRAS se podařilo pachatele usvědčit, část zařízení získat zpět. Bohužel vše tak poničené, že v současné době nešlo zkompletovat jediné závěsné zařízení.

Po úspěšném jednání s pojišťovnou jsme objednali všechny chybějící součástky u jediného výrobce tohoto starého typu vleků. A právě liknavost tohoto výrobce (fi. Blahuta s.r.o. Ostrava) je hlavním důvodem, proč vlek nefunguje. Přes každodenní urgence nebyl doposud schopen dodat požadované díly.
Proto se za všechny zaměstnance p.o. SRAS omlouváme všem lyžařům a věříme, že v brzké době budeme moct vlek znovu zprovoznit. O této skutečnosti Vás budeme okamžitě informovat na našich www stránkách.
Radek Engl
Ředitel p.o. SRAS