weby pro nejsevernější čechy

Dům Českého Švýcarka přivítal 100.000 návštěvníka

Krásná Lípa, 21.12. 2010 – Včera krátce před polednem vstoupil do Domu Českého Švýcarska v Krásné Lípě jubilejní stotisící návštěvník, kterého přivítal ředitel tohoto informačního a vzdělávacího střediska Marek Mráz a předal mu symbolický dárek v podobě nástěnného fotografického kalendáře Českosaské Švýcarsko 2011.

Dům Českého Švýcarska provozuje obecně prospěšná společnost České Švýcarsko již od října 2007 a spolu s dalšími dvěma informačními středisky v regionu. Dům Českého Švýcarska nabízí návštěvníkům především moderně vybavené infocentrum (kompletní turistický servis o regionu,internetovou kavárnu, široký sortiment turistického zboří a regionálních výrobků, průvodcovské a ubytovací služby apod.) a především také výjimečnou interaktivní expozici o regionu plnou hravých exponátů a filmových projekcí. K lepšímu monitoringu počtu návštěvníků nejen v Domě ČŠ přispěl nový automatický systém, který instaluje agentura Czechtourism ve všech významných turistických informačních centrech v České republice.

„Jsem rád, že právě Dům Českého Švýcarska se stal jednou z nejnavštěvovanějších turistických atraktivit v regionu a vstupní branou, kde návštěvníci získají nejen informace, ale i skvělé zážitky z naší interaktivní expozice“, upřesňuje ředitel obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko Marek Mráz.