weby pro nejsevernější čechy

Obleva

14.1. 8:30 Během včerejšího odpoledne, dnešní noci a rána byly v Ústeckém kraji vyhlášeny na některých řekách zvýšené stupně povodňové aktivity. Na řece Ohři v Lounech to byl 3. stupeň. Na řece Labi byl v Ústí nad Labem, v Děčíně a na řece Mandavě ve Varnsdorfu vyhlášen 2. stupeň povodňové aktivity.

Zhruba od čtvrté ranní hodiny vyjíždějí převážně dobrovolné jednotky k čerpání vody a dalším pomocným a záchranným pracem na postižená místa. Jedná se převážně o vodu ve sklepech domů, ale i na komunikacích a dalších místech. Jednotky čerpaly a čerpají vodu ze sklepů například v obci Veoutek – Lužec okres Louny, Šluknov, Slavošov okres Ústí nad Labem, monitoring na Křinickém náměstí v Krásné Lípě, čerpání – Charvatce okres Louny, Libušina ulice v Děčíně – Jílovém, Wolkerova ulice v Benešově nad Ploučnicí, kde voda začíná protékat sídlištěm, Zahradní ulice v Klášterci nad Ohří, kde bylo vyproštěno zatopené auto, Braňany okres Most, Mašťov okres Chomutov, Březno a Hlubany okres Louny, Klášterec nad Ohří – Rašovice, kde voda tekla z polí, Rájec u Tisé.V Kovářské okres Chomutov stavěla dobrovolná jednotka hráz z pytlů.

14.1. Oklolo jedenácté hodiny byl ve Varnsdorfu vyhlášen 3. stupeň povodňové aktivity, v 11:30 zasedne tamní povodňová komise. Dále byl vyhlášen 2. stupeň povodňové aktivity na řece Kamenici v Horních Habarticích.
Od včerješka do dnešních 11:00 vyjely z důvodů stoupající vody převážně dobrovolné hasičské jednotky v Ústeckém kraji celkem k 26 čerpání vody a 6 monitoringům vodních toků. Územní odbor Chomutov – 9 čerpání, 1 monitoring, Děčínsko 2 čerpání 3 monitoringy, Lounsko 9 čerpání, Mostecko 1 čerpání, Teplicko 2 čerpání, 1 monitoring, Ústecko 4 čerpání vody.

Zdroj http://www.hzsoul.cz/