weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam 29.ledna 2011

Po dlouhý době tu mám pár tipů na tu kudy a kam. Všechno na sobotu 29. ledna, když nebude vysvědčení robátek (anebo jste sami robata?) tak hrozný.

Pravděpodobně film roku The Social Network, který zatím získal čtyři Zlaté globy a asi si brousí zuby na Oscary dorazí do kina v Dolním Podluží. Možná jste zachytili, že jde o film, který pojednává o počátcích sociální sítě Facebook. František Fuka, který je autorem českých titulků (takže ho asi viděl víckrát) mu dává plných sto procent a na svém filmovém blogu mimo jiné píše: Důvod, proč tomuto filmu nedávám šítek "super", je ten, že jde bohužel o film extrémně nevhodný pro neamerického diváka. A vysvětluje: Problém je v tom, že se v něm spousta věcí točí jednak kolem reálií amerického vysokoškolského života (například co je to vlastně "facebook" s malým F), kolem reálií amerického podnikání a práva a kolem dalších věcí, které jsou pro Američana samozřejmé. Tak nevím, ale asi bych to i tak zkusil a o výsledném dojmu informoval; asi na Facebooku. V Podluží se hraje 29. ledna od 18.00.

Ještě že se ten filmík hraje už od šesti, protože večer vystoupí v doubické Fabrice (říká se ale, jedema na Fabriku, zvláštní) ústecká kapela UDG. Po loňském turné na kterém oslavili deste let trvání si odpočali a vydávají se do Doubice, aby připravili materiál pro novou desku.

Budeme tedy mít naprosto unikátní možnost poslechnout si nové písně, které vzniknou na týdením soustředění, kdyby nic, tak mají starých písniček vagon. Předskočí je, jako tradičně, kapelaO5 a Radeček. Začátek ve 20.00.

Tak, a kdo by chtěl devetadvacátého ledna sportovat, může si ve Velkém Šenově zahrát stolní fotbálek. První ročník se bude hrát po celý den v hospodě Club, připraveny jsou hodnotné ceny a projekce Okresního přeboru.