weby pro nejsevernější čechy

O České Švýcarsko byl opět na veletrhu v Brně zájem

Od 13. do 16. ledna se již tradičně konal v Brně veletrh cestovního ruchuGO a REGIONTOUR 2011, na kterém nechyběli zaměstnanci společnosti Českého Švýcarska se společnou prezentací přeshraničního regionu Českosaské Švýcarsko.

Tradiční středoevropské veletrhy cestovního ruchu prezentovaly návštěvníkům nabídku více než stovky zahraničních destinací. Zúčastnily se vystavující firmy z 21 zemí a celková návštěvnost podle odhadu překročila 30 tisíc osob z Čech ale i ze zahraničí- především ze sousedního Slovenska, Polska a Německa, ale jednotliví zájemci dorazili také z Albánie, Ukrajiny, Etiopie nebo Egypta. Regiony z celé České a také Slovenské republiky se předháněly v atraktivitě svých stánků a různých upoutávek, pavilonem procházely historické postavy, pohádkové bytosti, maskoti sportovních akcí a další figury, hrála hudba, ochutnávaly se místní speciality. Zvýrazněnými tématy byly gastronomie, lidová řemesla, folklór a církevní památky.

Největšízájem o České Švýcarsko projevovali hlavně čeští návštěvníci a to během čtvrtka a soboty“, uvádí Lenka Stiborová – vedoucí informačních center ze společnosti České Švýcarsko a dále upřesňuje:“Návštěvníky veletrhu u našeho stánku zajímaly hlavně informace o cyklotrasách v Českém Švýcarsku a trasách pro rodiny s dětmi. Mile nás překlopil intenzivní zájem lidí o situaci v regionu po letních povodních – zejména o stavu soutěsek ve Hřensku.

Čím dál větší zájem je také o naše sousedy – tedy Saské Švýcarsko, řada lidí, kteří již navštívili České Švýcarsko se sem opět vrací a snaží se poznávat a navštěvovat turistické atraktivity v Sasku.“