weby pro nejsevernější čechy

Dvě únorové vernisáže

Výstavu výtvarníka Michaela Romberga otevřeli v Městské knihovně v Rumburku a výstavu básníka – výtvarníka Radka Fridricha v Centru setkávání v Dolní Poustevně.

V rumburské knihovně otevřel v úterý 1. února výstavu Michaela Romberga přední český rusista a šoumen Jiří Klapka a při té příležitosti odvyprávěl i podivuhodný příběh tohoto Rusa – emigranta, který byl ilustrátorem i spolupracovníkem předních českých divadelních scén jako kostýmní návrhář. Šíře záběru Michaela Romberga byla obrovská a tak je na výstavě k vidění pouze výsek z jeho díla, přesto je však možné si z obrázků, které jsou umístněny v grafickém kabinetu knihovny, udělat poměrně jasný obraz o jeho tvorbě. Výstava je otevřena do 4. března.

Hned další den otevřel svou výstavu frontáží básník a výtvarník Radek Fridrich. To se stalo v Centru setkávání v Dolní Poustevně. Pozornější návštěvníci výstav ve výběžku(.eu) vědí, že Radek Fridrich vystavoval už na zámku ve Šluknově n na zámku v Děčíně, přesto tu najde nová díla, protože výstava se neustále vyvíjí a přizpůsobuje se místu konání.

Ve spojení básník – výtvarník má jasně navrch básník, ale tak nějak hezky:

A pil Albín Weigend

naposled

v hospodě Adolfsgrün.

Nevrácen, zavržen,

tichý,

ožralý splín.

Tato výstava bude otevřena do konce února