weby pro nejsevernější čechy

UDG Ústečáci? Kdepak: Doubičáci!

Poprocková formace UDG se sešla v doubické Fabrice na týdením soustředění, které vyvrcholilo jejiím prvním letošním koncertem na kterém se sešli téměř dvě stovky fanoušků a fanynek, takže Fabrika jim byla malá a příště by to chtělo nějaký větší tovární komplex. Aktuálním výsledkem snažení jsou tři zbrusu nové písně, které na koncertu zazněly a navzdory prvním zprávám se stanou nastálo položkou v playlistu skupiny při jejich letošním koncertním turné (víc na www.udg.cz).

 

 

Bubeník a mluvčí skupiny (vystupující v apartní sukýnce) Tomáš Staněk hodnotí výlet na sever v superlativech. „Do Doubice jezdíme už šest nebo sedm let a je to lepší a lepší. Letošní pobyt byl zase pracovně pařičský, udělali jsme spoustu práce a jsme nadšeni. Povedlo se i počasí, množství sněhu ale i sluníčko … dokonce jsme si udělali i několik výletů. Jednou jsme došli až k ceduli Doubice a potom ještě jednou :).

Výborný je, že kromě nás se do Doubice naučili jezdit i fanoušci, takže si tu připadáme jako doma. Dokonce přemýšlíme o tom, že navzdory zažitým tvrzením, že UDG je skupina ústecká, přikloníme se v budoucnu spíš k tvrzení, že jsme Doubičáci. Nakonec náš reperoar vzniká poslední roky hlavně tady!“

Ano, myslím, že se to bude v encyklopediích populární hudby začátku třetího tisíciletí vyjímat docela hezky. A pan Navara, provozovatel Fabriky by měl pomalu objednávat mosaznou tabulku: Zde žili a pracovali chlapci z UDG.