weby pro nejsevernější čechy

Vilémov vstoupí do sezony se sedmi nováčky

Jednadvacet hráčů, z toho osm nováčků zahájilo ve čtvrtek 6. ledna tvrdým tréninkem novou fotbalovou sezónu SK Stap Tratec Vilémov.
Vilémovský tým pod vedením trenéra Suchomela posílil z Varnsdorfu přestupující M.Vaňák a J.Winzig a dosud ve Vilémově hostující Peter Očipka.
Naopak Zbončákovo hostování ve Šluknově proměnilo vedení vilémovského klubu po dohodě s vedením Šluknova v přestup, a to za 14 tisíc korun. Součásti zimní přípravy vilémovských fotbalistů byly tři přípravné zápasy, ve kterých se jim poměrně dařilo. V zápase proti Rumburku dosáhli výhry 9:0, s Juniorem Děčín vyhráli 3:2 a s Řezuz Děčín remizovali 4:4. Do všech zápasů nastoupil na zkoušku mladý hráč Aleš Vilám z Mladé Boleslavi, kterého testuje druholigový Varnsdorf. Zaujal již v poločase zápasu s Rumburkem, kterému věnoval pěkný gól.
V únorovém zápase (12.2) proti FK Lovosice, nastoupili Vilémovští jako mírný favorit a výhra byla povinností. Přesto si na vítězný gól museli hráči i diváci počkat až do samotného závěru zápasu. I s nemocemi a zraněními oslabenou lavičkou dokázali Vilémovští udržet celou první půli zápasu pod svou kontrolou a své soupeře dostali pod permanentní tlak, který završili ve 42. minutě gólem do šatny domácích. Do druhé části zápasu však nastoupili
jako vyměnění. Působili malátným dojmem, a když se podařilo domácím Lovosicím vyrovnat, zdálo se, že zápas skončí, v lepším případě, jen plichtou. Naštěstí se jen osm minut před koncem utkání vzchopil vilémovský kanonýr Kurel a po pěkné Kubešově přihrávce rozhodl zápas ve prospěch Vilémova na 3-2. Příští zápas sehraje Vilémov ve Šluknově, a to 26. února.
V současnosti se SK Stap Tratec Vilémov drží se sedmnácti body na jedenáctém místě tabulky.