weby pro nejsevernější čechy

Fotbal ve Varnsdorfu: šest góĺů a spravedlivá dělba bodů (+ FOTOREPORT)

Jelikož se nedělo nikde nic lepšího, vyrazil jsem se podívat na druhou ligu do Varnsdorfu. Přijel jsem o hodinu dřív, prohlédl si stadion a potom bezmála čtyřicet minut litoval, že jsem klidně mohl mrznout někde jinde. Potom do konce poločasu padly dva góly a napínavý a koukatelný fotbal pokračoval až do konce zápasu.

Tady je několik fotek a referát přímo od Varnsdorfských, konkrétně od Pavla Hradiského.

SK Slovan Varnsdorf – FK Viktoria Žižkov 3:3 (1:0)

Jeden z adeptů na postup do Gambrinus ligy Žižkov přijel na půdu Varnsdorfu a po jarních dvou výhrách chtěl získat tři body i dnes, to se mu však nepovedlo.

Lépe začala Viktorka, nicméně první šanci měl domácí Procházka, čerstvý reprezentant Vaclík však pokus záložníka Varnsdorfu vyrazil na roh. Ovšem v 38. minutě už kapituloval, překonal ho Chod a podtrhl tak zvýšenou aktivitu Varnsdorfu v posledních minutách hry. Ještě do přestávky ale Žižkov vyrovnal, a to zásluhou Houžvičky.

Čtyři minuty po startu druhé půle pak šli hosté do vedení. Prosadil se kanonýr Markovič, poté co se trefil do černého z voleje. Radost hostům ale vydržela jen dvě minuty, to totiž vyrovnal svým druhým gólem v zápase Chod, jenž skóroval z nařízené penalty po fauly Mojty na Rudnického.

Zápas nabral velké tempo, diváci se nenudili a rozhodčí taky ne, v rozmezí dvanácti minut rozdal hned čtyři žluté karty. Pak se ale zase rozvlnila síť. Svou druhou trefu v utkání si kromě Choda připsal také Markovič. Tentokrát se prosadil po nádherné rozehrávce Vaclíka, která našla právě tohoto střelce, jenž střelou podél Porcala poslal Žižkov do vedení.

Gól mohl dát i Mašek, po příhře Markoviče ale minul. A tuto neproměněnou šanci potrestal Jaroslav Jordák, který v 84. minutě proniknul do pokutového území Viktorky a vyrovnal na konečných 3:3.

(FOTKY TAKE TADY)

Zápas tak divákům nabídl pěknou podívanou. Padlo šest gólů, týmy si spravedlivě za svůj výkon rozdaly po bodu a v neposlední řadě rozhodčí musel rozdat celkem sedm žlutých karet.

Branky: 38. Chod, 51. Chod, 84. Jordák. – 40. Houžvička, 49. Markovič, 67. Markovič. ŽK: 39. Rudnickij (VDF), 54. Ježdík (VDF), 59. Jakobovský (VDF), 75. Kotiš (VDF) – 43. Kropík (ZIZ), 52. Mójta (ZIZ), 64. Markovič (ZIZ). Rozhodčí: Býma – Tacina, Pilný.

SK Slovan Varnsdorf: Porcal – Ježdík, Pimpara, Stehlík, Hozda – Kotiš, Jakobovský (73. Čemba) – Rudnytskyy, Chod (79. D.Procházka), Jordák – J.Procházka (62.Klavík).