weby pro nejsevernější čechy

Naši v Jižní Africe (týden jedna)

Zítra začíná závod Cape Epic, Pavel Brabec a Radek Tůma jsou bezmála týden na místě a Marian Matys informuje na webu nacestach.net o jejich aklimatizaci. Tady je pár drobností.

Skupinka dorazila do Cape Townu letecky, cestou (v Dubai) připojil se i čínský člen výpravy.

 

Zatím asi nijak netrpí:

Máme naprosto luxusní ubytování v domě asi za 25 miliónů (odhadujeme podle nemovitostní okolo) s naprosto fantastickým výhledem na oceán. Takže nepohodlí se opravdu nekoná.

Při první vyjížďce proběhlo i setkání s místními.

Hrozně moc lidí okukovalo kola a ptali se nás, jestli jsme se zúčastnili nějakého závodu Argus, který se jel před týdnem (nějaké psycho, 110km jelo asi 35 tisíc lidí!!) a na naši odpověď že jedeme Cape Epic jen přáli hodně štěstí, nevěřícně kroutili hlavou a dalšími podobnými gesty, které na morálce člověku moc nepřidají. Pověst je tu opravdu legendární.

Když jste v Jižní Africe, nemůžete si nechat ujít výlet na Mys Dobré naděje:

Cesta na mys byla úžasná. Jede se po pobřeží a všude kolem jsou dechberoucí panoramata. Jízda tak nebyla kvůli neustálému focení moc plynulá, ale my jsme nikam nepospíchali.

Jižní Afrika je ale i země obrovských sociálních rozdílů:

Cestou zpět jsme poprvé viděli i místní ghetto z bezprostřední blízkosti a shodli jsme se, že ani jeden z nás by si netroufl mezi místní zajet. Kriminalitu se tu sice snaží potlačit (ZERO TOLERANCE TO CRIME) ale né vždy se to daří, o čemž svědčí hromady střepů u krajnic silnice – pocházejí z rozbitých oken automobilů.

Tak. To je všechno co v tuhle chvíli víme. Krom okamžiku kdy se Pavel Brabec objevil na facebooku a na mou otázku po momentální formě odpověděl, že právě otevírají lahev kubánského rumu a potom zmizel.

Btw: facebook, tady vznikla skupina, kde se hraje o pěknou cenu. Když se připojí pět set lidí, na konci bude vylosován jeden, který vyhraje cyklistický dres, který jel na letošním Cape Epic. Pro někoho možná zajímavá nabídka.

Každopádně, teď už jde do tuhého.

(víc fotek a další podrobnosti nacestach.net)